Els Mossos enxampen a Lleida un presumpte homicida buscat per la policia belga

Vivia a la capital de Ponent amb una altra identitat

Els Mossos han pogut detenir un home buscat per la policia belga arran d’un homicidi ara fa dos mesos a Bèlgica. L’operació s’ha desenvolupat en el marc de la col·laboració interpolicial a nivell internacional de la policia catalana. Segons els Mossos, el fugitiu, de 26 anys i nacionalitat algeriana,  va ser detingut ahir. 

De fet, les perquisicions van començar el passat 16 de juny agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Ponent en saber que un home implicat en la mort d’una dona a Bèlgica podia trobar-se refugiat a la ciutat de Lleida amb una altra identitat. Per aquest motiu es va emetre una ordre de crida i cerca policial que va permetre localitzar-lo i detenir-lo el 18 de juny.

Fonts de la investigació, han explicat a El Món, que després del briefing amb la identificació del fugitiu, les patrulles van afegir a les seves tasques la recerca del sospitós. De fet, sabien que l’arrestat havia viscut a Lleida. “Els fugitius tendeixen a amagar-se a llocs coneguts”, indiquen els investigadors. Així, una patrulla que vigilava el carrer Cardenal Remolins va veure un ciutadà que responia a la descripció del presumpte homicida. La identitat que va mostrar als agents no responia al detingut i un cop a comissaria van constatar que era el fugitiu buscat pels belgues. Tot apunta que tindria algun antecedent per delictes contra el patrimoni, però ara per ara, la investigació descarta qualsevol vinculació amb el gihadisme. 

L’arrestat passarà a disposició judicial en les properes hores.

Nou comentari