Els Mossos enxampen uns lladres de “roomba”

Persecució a l'A2 per capturar els sospitosos al Pla d'Urgell

Robots de neteja, d’aquells que escombren sols. Aquest era el botí, concretament, 144 unitats amb un valor de 40.000 euros. Aquest era el botí d’uns lladres enxampats pels Mossos d’Esquadra la matinada de divendres al Pla d’Urgell. De moment, la policia només té un detingut, un de 28 anys, veí de Santa Coloma de Gramenet i de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’un robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle, falsificació de document públic i resistència i desobediència als agents de l’autoritat. La resta dels seus sequaços van poder fugir.

Segons ha informat la policia catalana, cap a les tres de la matinada una patrulla de Mossos va entrar en una estació de servei a Sidamon, al peu de l’A2, i es va creuar amb una furgoneta de grans dimensions que en sortia en contra direcció. Els agents van iniciar un seguiment i, en accedir a l’autovia, van veure la furgoneta aturada al voral i com els seus ocupants eren recollits per un turisme que els esperava en l’altre sentit de l’autovia. Tot seguit van fugir a alta velocitat en sentit Barcelona.

Davant aquesta maniobra, van establir un dispositiu per aturar el vehicle, que no va ser aturat fins a Cervera. Els Mossos només van poder detenir el conductor, els altres tres acompanyants van fugir camp a través. Una fugida que semblava la descàrrega dels reis d’Orient, tot llençant eines de tall tipus cúters, lots, passamuntanyes i altres eines per obrir panys.

Simultàniament una dotació policial de la comissaria de Mollerussa va comprovar la furgoneta abandonada i va veure que a la zona de càrrega portava 144 robots de neteja, amb un valor total de 40.000 €. Posteriorment, van localitzar el camió violentat a la mateixa àrea de servei. Presentava la lona tallada i li havien sostret 8 dels 12 palets que transportava. A banda del valor del material sostret els danys soferts al vehicle superaven els 400 €.

Un cop traslladada la furgoneta a comissaria els agents van constatar que les plaques de la matrícula no corresponien al vehicle i que aquesta constava sostret a finals del 2019 a Barcelona. Davant aquests fets el conductor del turisme va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle, falsificació de document públic i resistència i desobediència als agents de l’autoritat. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El detingut va passar aquest diumenge davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Nou comentari