El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos aprofiten el confinament per millorar la “intel·ligència contra el crim”
  • CA

Efecte col·lateral de la policia arran de la COVID. Els Mossos d’Esquadra estan aprofitant el confinament per ampliar el coneixement sobre delictes com el tràfic de drogues o el crim organitzat. La desertització de l’espai públic ha obligat fet emergir sistemes de comunicació, de treball i de repartiment de les organitzacions criminals fins ara soterrades. “És una oportunitat d’or!”, asseguren des d’Interior, que durant aquests mesos han pogut recollir “molta informació i de molt valor”.

 

“Estem fent estudi criminal fructífer i interessant”, asseguren des de la Prefectura de la policia catalana.  “Des del plànol d’intel.ligència permet una observació nítida de diferents àmbits d’interès de diferents activitats il·lícites”, afegeixen. En aquest sentit, han pogut observar moviments, logística, personal i comunicacions del tràfic de drogues que “fins ara costaven o més de constatar o bé quedaven amagades en el tràfec quotidià”.  D’aquí la gran quantitat i aprehensió d’estupefaents durant aquests dies.

 

De fet, els controls de mobilitat i la baixada dels fets delinqüencials han permès als Mossos parar més i millor l’orella. A més, han desgranat i controlat més els trucs i argúcies que s’utilitzen per a la distribució clandestina. Així han analitzat com es porten a terme els sublloguer d’espais per a la fabricació, plantació o elaboració i l’emmagatzematge. En aquest sentit, la investigació criminal dels Mossos també destaca com han detectat les formes amb què el crim organitzat utilitza flotes d’empreses en crisi per fer el repartiment ja sigui de droga o de qualsevol altre material fora de la legalitat. “El confinament ens ha servit per millorar i molt la intel·ligència contra el crim”, conclouen des d’Interior.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa