Mor Josep Almudéver, l’últim brigadista internacional

Almudéver va rebre l'Alta distinció de la Generalitat valenciana en reconeixement a la seva lluita

Josep Almudéver Mateu, l’últim brigadista internacional viu, ha mort aquest dimarts a la localitat d’Alcàsser, al País Valencià. Almudéver, que va rebre l’Alta distinció de la Generalitat valenciana, ha mort als 101 anys. El brigadista va assegurar en una entrevista a El Món que tot i que les seves vivències als camps de concentració van ser “criminals” tornaria a anar a la guerra per defensar la República. Almudéver va falsejar la data de naixement per poder anar al front: “Em vaig presentar voluntari però em van enviar cap a casa en saber que tenia 17 anys. Després vaig demanar al secretari que posés que havia nascut un any abans”. Així, Almudéver va anar a parar a la columna Pablo Iglesias, del partit socialista. Almudéver assegurava en aquesta entrevista que des de petit era d’esquerres, perquè “quan tens 10 anys i passes molta fam, et fas d’esquerres ràpidament”.

Aquest dimarts el president valencià Ximo Puig ha lamentat la pèrdua d’Almudéver amb una piulada on assegura que “Alcàsser, Europa i la democràcia et recordaran sempre”.

Comentaris

    Preneu nota tots el merdosos que us anomeneu patriotes! 26/05/2021 9:18 am
    Aquest era un valencia com cal, no com els que diuen que estimen ecspanya, com ara els fenollosa, llavador miquel, llorens i tota la colla de fatxes ecspanyordos. Travesare el Xenia per pixarme a la vostra cara, espanyols de merda!
    Narcís 25/05/2021 4:27 pm
    Al cel sigui ! PD : visca els PPCC !

Nou comentari