El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’històric militant del PSC Antoni Dalmau
  • CA

L’històric militant socialista Antoni Dalmau ha mort aquest dimecres després de patir un accident domèstic a casa seva. Dalmau tenia setanta anys i va presidir la Diputació de Barcelona entre 1982 i 1987. Dalmau també va ser diputat socialista al Parlament durant onze anys i fins i tot va ser vicepresident durant dues legislatures. El socialista, que també va ser president de la Fundació Teatre Lliure, va estripar el carnet l’any 2013 perquè discrepava amb la manera d’abordar el procés independentista.

 Afiliat a Convergència Socialista de Catalunya el 1975, va pertànyer catorze anys a la comissió executiva nacional del PSC (1978-1992). Dalmau va ser president de la Fundació Teatre Lliure de Barcelona durant vint-i-cinc anys. Va ser el fundador i director de la Revista d’Igualada i professor de la facultat de Ciències de la Comunicació, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.

Pel que fa a la seva carrera literària, va publicar diverses novel·les i assaigs polítics, destacant com a especialista en l’estudi de l’obrerisme i la violència social en el canvi de segle XIX-XX i també de la Guerra Civil. Així mateix, va traduir nombrosos llibres, utilitzant en alguns casos un pseudònim.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: obol a gener 05, 2022 | 22:34
    obol gener 05, 2022 | 22:34
    Va deixar el PSC quan va perdre la C i va ser només la "delegación noroeste del PSOE", com molts militants. Un home admirable crec.
  2. Icona del comentari de: El Literat.com a gener 06, 2022 | 08:51
    El Literat.com gener 06, 2022 | 08:51
    No tinc res contra ell, l'Antonio Dalmau, però què el periodísta o redactor el qualifiqui de històric em sembla excesiu i fora de lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa