El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor un excursionista en una caiguda de 50 metres al Parc del Montseny
  • CA

Un excursionista ha mort aquest dimarts al matí després de caure d’una alçada de 50 metres al Parc Natural del Montseny, a Gualba (Vallès Oriental). La víctima feina una ruta en grup, i han estat els seus companys els que han avisat els serveis d’emergències. L’home s’ha precipitat d’una gran alçada prop del Gorg de la Goja, des d’un corriol que surt al Mirador i baixa cap a la zona del salt d’aigua.

Els Bombers han rebut l’avís de l’accident quan quedaven pocs minuts perquè fossin les onze del matí, i ràpidament han activat un helicòpter de rescat per dirigir-se al lloc dels fets. S’hi ha desplaçat una unitat dels GRAE amb un metge del SEM i també un vehicle lleuger de suport. La zona és de molt difícil accés, i els efectius han hagut de buscar l’excursionista seguint les indicacions que els feien els testimonis de l’incident. Han hagut de fer una instal·lació de cordes fins a la llera del riu per poder accedir a la zona.

Una vegada el dispositiu ha arribat al lloc de l’accident, amb molt poca visibilitat, ha constatat que l’excursionista havia mort. Davant la impossibilitat d’evacuar el cos en helicòpter, els efectius de muntanya dels Bombers han assegurat la víctima i, juntament amb efectius dels Mossos, que han desplaçat a la zona cinc dotacions, l’han extreta amb cordes fins a un punt on l’helicòpter ja ha pogut actuar.

Aquest tràgic incident s’ha produït gairebé al mateix moment que, en un altre punt del país, un boletaire ha trobat “sa i estalvi” el nen de vuit anys que aquest dilluns havia desaparegut a Llanera (la Segrera) i que s’havia perdut pel bosc. Afortunadament, en aquest cas sí que s’ha pogut trobar l’infant amb vida. Passejava per una pista forestal després d’haver caminat durant vuit hores i d’haver passat la nit al ras.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Excursionista. a octubre 13, 2021 | 08:55
    Excursionista. octubre 13, 2021 | 08:55
    L'excursionisme és perillós, com ho és sortir a la carretera amb el cotxe. Jo ho faré avui, com cada dia. El meu més sentit condol a la familia d' aquest noi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa