Mor el bisbe emèrit de Sant Sebastià José María Setién als 90 anys

Diumenge va patir un ictus i estava ingressat a l'Hospital Donostia

 

El bisbe emèrit de Sant Sebastià, José María Setién, ha mort aquesta matinada als 90 anys d’edat a l’Hospital Donostia de la capital guipuscoana on es trobava hospitalitzat després de patir un ictus aquest passat diumenge. El seu funeral serà aquest dimecres a les dotze del migdia a la Catedral del Bon Pastor, segons han confirmat fonts del Bisbat de Sant Sebastià a Europa Press. Setién estava ingressat a la UCI del mencionat hospital i finalment no ha aconseguit superar l’ictus que va patir aquest diumenge i ha mort a les dues d’aquesta matinada. El seu funeral serà aquest dimecres a les dotze del migdia a la Catedral del Bon Pastor i serà oficiat pel bisbe de Sant Sebastià, José Ignacio Munilla.

  

  

Don José María Setién Alberro va néixer a Hernani el 18 de març de 1928. Va realitzar els seus estudis eclesiàstics al Seminari de Vitòria i a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtenir el doctorat de Dret Canònic. Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny de 1951. A l’octubre de 1955 va ser designat professor de Teologia Moral en el Seminari de Vitòria i a partir de 1960 va ser professor a la Universitat Pontifícia de Salamanca, tant en la Facultat de Dret Canònic com en la de Teologia, de la qual va ser-ne el Degà.

  

 

 

Durant la seva estada a Vitòria va exercir el càrrec de director espiritual en el seminari. Va ser també rector del Col·legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca. Posteriorment va ser Vicari per a la Pastoral de la diòcesi de Santander, durant algun temps. El 26 de setembre de 1972 va ser nomenat bisbe titular de Zama Minor i Auxiliar de Sant Sebastià, sent consagrat bisbe per Jacinto Argaya a la catedral del Bon Pastor de Sant Sebastià, el 28 d’octubre del mateix any. Des del 17 de febrer de 1979 fins al 13 de gener del 2000 va ser bisbe de Sant Sebastià.

Nou comentari