Els manters de Barcelona desmenteixen la versió del turista ferit i denuncien una agressió prèvia

El sindicat de venedors ambulants acusa els mitjans de comunicaicó de "manipular" els fets i de criminalitzar el col·lectiu
Alguns dels manifestants a l'acte organitzat pel Sindicat Popular De Venedors Ambulants de Barcelona
Alguns dels manifestants a l'acte organitzat pel Sindicat Popular De Venedors Ambulants de Barcelona | ACN

Els manters de Barcelona han desmentit aquest dijous la versió del turista nord-americà ferit en una disputa amb venedors ambulants l'1 d'agost a Plaça Catalunya. Segons el Sindicat de Manters, l'agressió es va produir en mig d'una baralla començada quan dos homes beguts van colpejar un venedor ambulant amb una ampolla de vidre, a causa d'un desacord pel preu d'un producte. La disputa es va ampliar als companys del venedor ambulant i a altres persones que estaven a la vora, com el nord-americà José Bravo, que va resultar ferit i donat d'alta el mateix dia. Els portaveus del col·lectiu han donat la seva versió dels fets una setmana després condemnant "tota violència" i lamentant la "campanya mediàtica" criminalitzadora contra els venedors ambulants que, segons ells, s'ha produït després de la batussa.

 

Els manters han acusat els mitjans de comunicació de manipular els fets i d'utilitzar "un vídeo tendenciós" i de difondre una versió parcial. "Som conscients que quan la policia surt a caçar-nos sempre van acompanyats de les seves càmeres, que sorprenentment tan sols graven quan els negres es defensen", ha afirmat el manifest llegit pel portaveu del sindicat, Lamine Sarr. "Semprem quan es tracta d'un negre, la nostra versió no és la primera a sortir a la premsa", ha lamentat el portaveu que ha defensat que els venedors ambulants estan completament "desinteressats" a provocar "qualsevol tiputs de violència". La baralla entre manters i turistes ha marcat l'agenda municipal, fins i tot provocant la convocatòria d'una comissió extraordinària de seguretat aquest dimecres. L'oposició va reprovar el govern d'Ada Colau per "deixadesa" i "ineficàcia" per respondre a l'"incivisme" als carrers de la capital. "Escoltem amb dolor i impotència els discursos incriminatoris i antiimmigració de dirigents polítics", ha dit Sarr. 

  

"Demanem que deixin de fer servir les nostres imatges per guanyar vots", ha continuat. A més, el portaveu ha denunciat un "augment" del racisme "cada dia" als carrers posant com a exemple la "violència de diversos grups neonazis i d'ultradreta" que "sembren odi contra les minories". Per la seva banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha insistit en la necessitat de continuar treballant en la línia "innovadora" de generar plans d'ocupació per propiciar la regularització de les persones dedicades a la venda ambulant. "Seguirem exigint al govern central que doni permisos de treball perquè aquesta gent pugui sortir de la venda ambulant. Som conscient que els cal una sortida".Comentaris
pep
Però és que no hi ha res a desmentir! La situació d'un manter és il·legal. Està venen productes al carrer de manera fraudulenta i en competència amb els comerços propers, alguns d'ells amb dificultats per subsistir i arribar a final de mes. Això ja és motiu per fer-los fora i embargar tots els productes que porten.
De poble
Al meu poble es fa el mercat setmanal de VENDA AMBULANT. Els paradistes paguen el seu rebut d'autònom (molt car, per cert) i paguen a l'ajuntament una taxa d'ocupació de l'espai públic cada setmana. Aquests de la foto ho fan? Si no ho fan no tenen cap dret a ser considerats venedors ambulants.
Pitxolí
És indiscutible la brutalitat de «cafre» del senyor que perseguia i apallissava reiteradament el turista (que no teia esma per a defensar-se ni, quasi, per a córrer) amb un cituró de manera que rebés els cops amb la sivella. Em sembla clar que entre els qui ens arriben hi ha gent que sembla estar en un estadi de civilització que crèiem superat. Hi pertanyen, també, és clar, els qui baixen a les vies del metro a agafar pedres per llançar-les als agents de l'autoritat.
qualsevol
I les imatges que vaig veure , van ser amb l'ull del cul!
Moragues
Els manters no fes-me te ixen res, car no aporten cap prova, senzillament donen la seva versió, que no coincideix amb les imatges ha que quan un es defensa no continua agredint quan l'altre fuig i ells el persegueixen i l'agredeicen, això no és pas defensa
Teresa
Darrere de tot això hi ha la mà d'una màfia perillosa i superorganitzada. Pel bé de tots, se l'ha de combatre.
Ciutadana farta
Tots hem vist els videos, estan clarissims , els ilegals son uns mentiders, ademes de delinquents, vendre falsifucacions escdelicte, i vendre al mitg del carrer escdelicte, per ser venedor ambulant es paguen permisos i taxes i es fa legalment , aquests no son venedors ,son delinquents que no haurien de ser aqui ni tant sols, tots fora i que entrin de nou quant tinguin els permisos al seu pais, per ara tots expulsats , i del sindicat que s,han inventat, desde quant els delinquents tenen sindicat?
Ciutadana farta
Els barcelonins no volem de cap manera els nostres carrers convertits en mercats ambulants africans , aqui es fan les coses d,unaltre manera , som a europa , i aqui es demanen permisos i es paguen impostos , tot legal , i els mercats estan regulats en l,espai i els dies, aixo no es africa , no poden uns ilegals que han entrat aqui per la força ilegalment imposar lo seu per sobre de les nostres lleis i costums , no ho hem de tolerar, no els volem als nostres carrers, no volem aquest espectacle
jt
Tota aquesta trepa ... carretera i MANTA !!
Es un problema
Jo els he vist venen amb la urbana passejant devant d'ells i no els hi deian res. El problema està entre els politics que fan la vista grossa perquè estiguin sense papers i sense contractes, segurament esperonats per l'empresariat, i els happyflowers que busquen pescar entre la problemàtica per la mala planificació del sistema.
ona
El que no entenc es perque aqui son tan valents i a casa seva no es defensen i marxen. Que començin per defensar-se a casa seva
Esteu molt segurs del que va pasar
Tots els que poseu en dubte la versió dels manters i us creieu fil per randa la que han donat els mitjans, desprès plorareu i posareu el crit al cel quan mitjans espanyos donen la seva versió del que pasa a Catalunya. Jo no se qui te raó, però sempre em qüestiono les versions oficials, la majoria de vegades donades per interesos partidistes. Dit això la problematica dels manters és molt més complexa que la cantarella simplista de se'ls ha de fer fora.
M.S.
I nosaltres ens mamem el dit i ens ho creiem. Au, va! No ens prengueu per imbècils!!!!!
M.S.
Deixem de fer el préssec. Tots els estrangers delinqüents han de ser expulsats. Tots els estrangers violents i/o incívics han de ser expulsats. Tots els immigrants il·legals han de ser expulsats. No hi ni UNA sola raó vàlida per a no fer-ho així! Aquí només hem de consentir immigransts honrats, que s'integrin i que vinguin treballar. I dins d'una quantitat raonable, no excesiva.

envia el comentari