Un manter ferit durant una operació de la Guàrdia Urbana a Barcelona

L'home ha quedat inconscient durant uns minuts, segons diversos testimonis
Manters
Manters | Europa Press

Un home d'origen senegalès ha resultat ferit aquest dimecres al migdia a la plaça de Catalunya en una operació de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) contra el 'top manta', ha avançat el diari 'Ara'. El portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Daouda Dieye, ha assenyalat a l'ACN que alguns testimonis han relatat que el noi hauria caigut després que un dels agents l'empentés, i que així també li ha traslladat el jove ferit, que hauria quedat inconscient durant uns minuts. També l'advocat d'Irídia - Centre per la Defensa dels Drets Humans Andrés García Berrio, que ha arribat a la plaça de Catalunya quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) estava assistint el jove, s'ha referit a aquests testimonis. Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han assenyalat que, segons les primeres informacions que han recollit, l'home hauria quedat ferit després de caure en la "corredissa" que s'ha produït durant "un operatiu habitual contra la venda ambulant no autoritzada". Segons el SEM, l'ambulància ha tardat 15 minuts a arribar a la plaça de Catalunya per assistir l'home, que ha estat atès per una ferida lleu al cap i ha estat traslladat a l'Hospital del Mar.


Dieye ha afirmat que quan ha arribat a la plaça de Catalunya s'ha trobat un cordó policial que li ha impedit durant uns 20 minuts ajudar el jove ferit i parar amb ell. El portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha assenyalat que de la manera en què ha quedat estès a terra el noi, algú l'ha empentat, una versió que han explicat a Dieye algunes persones que han presenciat la caiguda. 

García Berrio s'ha trobat a la plaça de Catalunya "una situació una mica tensa". Un cordó policia envoltava el jove ferit, que estava sent atès pel SEM. Com que diversos testimonis assenyalaven que un agent l'havia empentat, l'advocat ha demanat a aquest antiavalot que s'identifiqués i aleshores ha vist que ni ell ni altres portaven visible el seu número. Tot i que els agents han facilitat els números identificadors quan els ho han demanat, García Berrio ha afirmat que presentaran una queixa. En els propers dies, parlaran amb l'home ferit per saber si vol presentar denúncia i, a partir d'aquí, estudiaran el cas.

Comentaris

envia el comentari