Troben morts els dos joves desapareguts al Parc Nacional d’Aigüestortes

L'avís de la desaparició el va donar la família després de no tenir-ne notícies des del divendres 25

Els equips d’emergències han localitzat aquest dijous dos cossos sense vida a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici durant la recerca de la parella desapareguda des de divendres. Els bombers els han localitzat al costat de l’Estany de Pòdo, al municipi de Naut Aran (Val d’Aran). L’Estany de Pòdo es troba dins del circ de Colomers, on hi ha el refugi on van ser vistos els dos joves per darrera vegada. Ara, s’està pendent de l’aixecament i identificació dels cossos per part dels Mossos d’Esquadra. Això no obstant la presidenta de la comissió de Salut del Parlament, Maria Assumpció Laïlla, ha donat per fet que eren els dos joves, metges residents a l’Hospital Trueta de Girona, i ha lamentat el desenllaç.

A la recerca hi ha treballat uns 40 efectius i en el dispositiu hi han participat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d’Aran. Dimarts i dimecres es va pentinar per terra i aire l’àrea entre els refugis de Colomers i Amitges, i la previsió d’aquest dijous ha estat centrant-se en les zones amb més acumulació de neu on es creu que podrien haver buscat aixopluc. La neu ha dificultat les tasques de les dotacions terrestres i s’han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus, amb sectors d’actuació més petits per terra i amb el suport dels mitjans aeris. L’avís de la desaparició el va donar la família dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. El vehicle dels joves es va localitzar al poble d’Espot (Pallars Sobirà), just a l’aparcament del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Han estat efectius terrestres dels Pompièrs d’Aran que, als volts de les 12 hores, han localitzat dos cossos aparentment sense vida a pocs metres de l’Estany de Pòdo. El SEM ha activat el seu helicòpter amb metge, en base a Tremp, i ha pogut confirmar la mort de les dues persones. Segons Bombers, tot apunta que es tractaria de la parella desapareguda al Parc Nacional d’Aigüestortes. Així mateix, el SEM també ha activat la unitat de suport psicològic per atendre la família. Per part dels Mossos d’Esquadra, els agents estan coordinant les tasques com a policia judicial, d’aixecament d’ambdós cossos i posterior identificació.

Nou comentari