El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut a Lleida un grup organitzat de traficants de cocaïna

La Guàrdia Civil de Lleida i la Unitat de Vigilància Duanera han desarticulat un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues. Segons han confirmat les autoritats lleidatanes, l’operatiu va començar el passat dimarts 4 de gener quan en una de les revisions duaneres es van trobar anomalies a una peça de motor procedent de Panamà amb destinació a Lleida. Dins la mercaderia s’hi van trobar un total de 537 paquets amb aproximadament 1.050 grams de cocaïna a cadascun, embolicats en plàstics transparents, amb anagrames i dibuixos de diferents marques. El valor al mercat d’aquesta mercaderia actualment rondaria els 20 milions d’euros.

Gràcies a haver interceptat aquest objecte, les autoritats han aconseguit trobar els responsables del que podria ser un grup organitzat que traficava amb drogues dins terres lleidatanes. Els integrants del grup han estat detinguts aquest mateix dimecres i passaran a disposició judicial en els pròxims dies acusats de delictes d’organització criminal i tràfic de drogues. S’especula que les quantitats trobades servien per abastir de cocaïna tot el territori.

Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, aquesta podria ser una de les intervencions de cocaïna més importants realitzades a Lleida en els últims anys. Les diferents operacions des del moment que es va intervenir la mercaderia fins a la detenció del grup organitzat han estat coordinades de manera col·laborativa entre diferents grups, entre els quals hi ha les unitats territorials de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, així com el cos de Bombers de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa