L'Audiència de Navarra manté en llibertat provisional els cinc membres de 'La Manada'

Fa un mes el Tribunal Superior de Justícia va confirmar la pena de 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual
Un membre de 'La Manada' a Sevilla
Un membre de 'La Manada' a Sevilla | EUROPA PRESS

 

L'Audiència Provincial de Navarra ha decidit mantenir la llibertat provisional pels membres de 'La Manada'. Tots cinc es troben en llibertat provisional des del 22 de juny de l'any passat. El passat 4 de desembre el Tribunal Superior de Justícia va confirmar la pena de 9 anys per un delicte continuat d'abús sexual durant els Sanfermines del 2016. Després d'això, la Fiscalia de Navarra, l'acusació particular i les acusacions particulars van sol·licitar l'ingrés a la presó dels cinc integrants. L'Audiència ha pres aquesta decisió per majoria de dos magistrats i amb el vot en contra del president de la secció, que advoca per l'ingrés a la presó dels cinc condemnats.

 

La resolució judicial té en compte que els encausats ja van ser a presó entre el 7 de juliol del 2016 i el 22 de juny del 2018, pràcticament dos anys, i que la seva situació personal, familiar i laboral es manté ''inalterable'' respecte a les valoracions del juny de l'any passat. Per això, la secció segona de l'Audiència de Navarra, considera que es recuperin els arguments d'aquell moment. Els magistrats també destaquen que un dels processats ha estat privat de la seva condició de militar, una decisió que tot i no ser ferma, suposa que no rep cap ingrés. Per això, els jutges consideren que la situació ''no incrementa'' el risc de fuga, sinó que ''el limita, d'alguna manera''. 

 

El tribunal també argumenta que des que els condemnats van sortir de la presó han complert ''puntualment'' totes les condicions imposades i han comparegut davant el Jutjat de Guàrdia de Sevilla els dies indicats en l'auto del 21 de juny. Els magistrats consideren, doncs, que el risc de fuga és ''dèbil'' per una banda, perquè les condicions imposades s'han continuat complint des que la Sala va confirmar la sentència fa pràcticament un mes, i perquè els encausats han complert i mostrat la seva intenció de ''no eludir'' l'acció de la justícia. 

 

L'Audiència també raona que el risc de reiteració delictiva que invoca l'acusació particular i les accions particulars per un dels cinc processats, que ha estat condemnat per dos delictes lleus de lesions i furt, no es pot valorar perquè són bens jurídics ''molt diferents'' i ''més lleugers'' que els que han comportat la condemna pel delicte d'abusos sexuals. Els jutges també consideren que les actuacions del Jutjat d'Instrucció de Pozoblanco no poden incidir perquè el judici no s'ha celebrat i per tant, no hi ha sentència ni s'ha acordat presó preventiva per aquests fets. Pel tribunal, tampoc no s'han aportat ''raons suficients'' per modificar la situació de llibertat dels encausats.

  

El vot particular discrepant del president d'aquesta Secció Segona de l'Audiència de Navarra, estima que els condemnats han d'ingressar a presó per ''la gravetat de la pena imposada'' ja que aprecia que la mesura cautelar personal és ''necessària'' per procurar ''el fi legítim'' assignat a la presó provisional. Per aquest magistrat, resulta ''procedent'' la presó provisional pel risc de fuga a causa de l'existència de dues sentències condemnatòries en successives instàncies en les quals s'ha imposat una pena privativa de llibertat ''suficientment greu''. 

 Comentaris
Parsley
Teodoro García Egea (PP), vaya felicitando a Puigdemont, que la España unida se rompe! Catalunya es una Nación, aunque usted parezca no saberlo.
aixó es la justícia española: UNA GRAN MERDA
Claravalls
En ple segle XXI encara hi han països feixistes que premien la violació a dones i castiguen la llibertat d'expressió.España és la vergonya i misèria de l'ésser humà.España és i serà misèria feixista.A mi en faria vergonya de ser español. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Neus
Per qui motiu? Potser aquests jutges volen promoure les violacions a les dones? Ara només els falta empresonar a la víctima.
Teresa
Aquests jutges són de VOX, oi? Crec que són culpabñes de totes les violacions que hi ha i hi haurà, ja que les han blaquejats. Se'ls haurà de jutjar i condemnar.
Ramon
No, no és que els jutges espanyols terobin bé les violacions sinó simplement que n'hi ha que consideren que en aquest cas no n'hi va haver.
Raquel
...ESPAÑA...3800 SUICIDIOS...80% DE LOS SUICIDAS SON HOMBRES...NO SE HABLA DE SUS MOTIVACIONES...
rd
justicia ñ, marxem d´una p vegada
fu man txu
A tot li diuen justicia. Si la noia violada hagues sigut filla d´algun d´aquests jutges la sentencia hagues sigut cadena perpetua. Aixo demostra que la justicia espanyola no es imparcial ni justa.
Justicier
Ja fa massa temps que em pregunto ; Qui jutjarà aquests jutges que son capaços d’acceptsr aquestes i d’altres barbaritats com a futeses ? No he rebut cap resposta .
Tal com raja
Em fa fàstic veure la cara d'aquests energúmens que sembla que se'n riguin de tot. I és el que estan fent, riure's de la noia que van violar, de tu, de mi i de totes les persones mínimament honestes que no entenem que aquests criminals campin lliurement en comptes d'estar a la presó.
Justicier
Us asseguro que si la noia violada fos familiar meva , no tindrien ganes ni de riure ni de somriure , no podrien .
Dones
jo penso anar sempre amb un ganivet al bolso i al primer macho que se m'acosti li tallo. Despres que em jutgin aquets mafiosos si volen.
Ciutadana farta
Perque es parla de preso provisional si ja han estat condemnats i la sentencia ratificada?la preso provisional no es mentre no hi ha judici? I una vegada condemnats i ratificada la condemna , no es ja preso ?no se , no entenc res, perque no estan a la preso si tenen una condemna ratificada?
xup
pobrets, no os fan pena? es que son uns incompressos

envia el comentari