L’assassí confés de Vilanova: “Drogat, tinc por, crido, agafo dos ganivets i trobo una ombra”

Diu que va intentar anar a la policia a revelar els fets i amagava els nervis perquè "és el que es fa a les pel·lícules"

L’assassí confés de la nena de Vilanova i la Geltrú ha dit que hores abans dels fets estava aterrat, nerviós i amb por perquè havia consumit cocaïna i alcohol. “Sento sorolls, és terrorífic, jo no puc controlar la meva ment, em passa pel cap anar a la cuina i agafar dos ganivets”, ha relatat. “Allà no hi podia haver ningú, obro una porta i trobo una ombra”, ha dit. “Em cauen els ganivets, tinc por, i és quan agafo pel coll a la persona”, ha afegit. “Amb totes les forces em defensava, anava amb tot el que podia, i no puc dir res més”, ha explicat l’acusat. Ha assegurat que va intentar anar a la policia a confessar però no va trobar l’accés i que va amagar el nerviosisme perquè “a les pel·lícules surt que si et poses nerviós és pitjor”. Davant el jurat popular de l’Audiència de Barcelona, l’acusat ha insistit en repetides ocasions que el dia del crim, el 4 de juny del 2018, va consumir cinc grams de cocaïna i va anar de bar en bar bevent cerveses. “Si t’alteres per la cocaïna, després et relaxes amb la cervesa”, ha argumentat. Per baixar els efectes de les drogues també es va dutxar diverses vegades. “Quan començo a prendre droga no sé parar”, ha explicat.

Quan en un establiment hi havia moviment, anava a un altre perquè no volia que ningú el reconegués en el seu estat. Ha detallat que en aquest procés es va gastar un total de 430 euros, entre els 50 euros que li havia donat la seva germana per comprar menjar, 180 euros del pare i 200 que li devien d’una acadèmia on havia treballat. L’assassí confés ha argumentat que el consum de cocaïna s’havia disparat des de la seva tornada de la Xina, una setmana abans dels fets. Segons ha relatat, durant la seva estada al país asiàtic no va consumir-ne perquè no va trobar-ne enlloc. Ha explicat que, un cop detingut, va donar a la policia el telèfon dels qui li havien proporcionat les drogues. A la sessió del judici d’ahir dilluns, però, la majoria de sanitaris i metges que van assistir-lo després de la detenció van negar que mostrés cap símptoma d’anar drogat o begut.

A les “paranoies” provocades pels efectes de la droga, l’acusat ha dit que la tarda del crim s’hi va sumar el malestar per una discussió que havia tingut amb el seu pare, el qual l’acusava d’haver robat unes cartilles bancàries. Això, segons la seva versió, el va portar a pensar que podia haver entrat algú a casa seva. Atormentat amb aquests pensaments, veu la porta oberta, sent sorolls i succeeixen els fets que es jutgen, que ha narrat amb la veu entretallada. Després de l’assassinat ha explicat que es va quedar sobre el cadàver molta estona, sense poder reaccionar ni moure’s al terra del dormitori. Quan s’aixeca, aplega tot el que pot i ho posa dins l’armari. En aquest moment ha assegurat que va intentar trucar al seu pare per explicar-li què havia passat, però no tenia saldo. “No estic bé, estic taquicàrdic, espantat, amb por, sense saber exactament el que hi ha allà, molt molt molt nerviós. I em dutxo”, ha dit.

Segons la seva versió, va intentar reanimar a la menor i en aquest moment va decidir anar a la policia a confessar què havia passat. Ha assegurat que va agafar dues bosses amb roba ensangrentada i va anar a la comissaria, situada a pocs metres del seu pis. Amb tot, no va trobar l’accés a la seu policial. “Estava totalment desorientat”, ha assegurat. Va llençar les bosses i va tornar a casa seva. “Començo a recordar què havia passat, obro l’armari i allò és dantesc”, ha dit, admetent que va netejar l’espai.

L’acusat ha explicat que, quan els familiars de la petita desapareguda van trucar al timbre, ell va obrir la porta gairebé nu, tapat només amb una tovallola. Ha detallat que els va foragitar dient-los que estava sol a casa, mentre ha afegit que els tiets de la menor van tornar al cap d’una estona mentre ell seguia afectat per una “por impressionant”. L’acusat ha insistit que quan els familiars van accedir al pis va ser quan ell va ser realment conscient que el cadàver era d’una nena. “Jo per mi soc innocent, els deixo entrar i em quedo al rebedor. Per a mi jo no havia fet res. No intento escapar ni fer absolutament res. Em quedo allà i res més”, s’ha defensat.

Respecte a la lesió que la nena presentava en una engonal i que els responsables de l’autòpsia veien susceptible d’estar relacionada amb una agressió sexual, l’acusat ha negat rotundament aquest extrem: “No la vaig tocar mai”. L’home ha dit que no “recordava” haver-li donat cap cop a la zona genital, si bé ha reconegut que no podia negar-ho amb total rotunditat.

D’altra banda, l’acusat ha insistit que mai ha estat interessat pel sexe amb menors ni ha fet cerques a internet en aquest sentit, rebatent les dades aportades pels pèrits informàtics que van analitzar el contingut dels seus dispositius electrònics. Sí que ha explicat que utilitzava pàgines pornogràfiques per contactar amb una companya sentimental transsexual durant la seva estada a la Xina. També ha assegurat que les cerques de contingut sexual amb menors no les havia fet ell, sinó un company de pis que havia tingut als Estats Units un any enrere.

Acusacions i defenses refermen les conclusions inicials

Durant la sessió d’aquest dimarts, totes les parts han elevat a definitives les conclusions que van presentar a l’inici del judici. D’aquesta manera, tant la fiscalia com l’acusació particular -exercida per la família de la menor- demanen que es condemni l’acusat a presó permanent revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament en context d’un delicte contra la llibertat sexual. També demanen deu anys més de presó per agressió sexual a menor de 16 anys. Al mateix temps, les dues acusacions coincideixen en les indemnitzacions que l’acusat hauria de pagar a la família de la petita: 150.000 euros a cadascun dels pares, 50.000 euros al germà, 25.000 euros a cadascun dels tres avis i 10.000 euros a les actuals parelles sentimentals dels pares.

La defensa, al seu torn, considera que el seu client va cometre un delicte d’homicidi imprudent, per al qual demana quatre anys de presó. Amb tot, si el tribunal conclou que va cometre un assassinat premeditat, demana aplicar eximents o atenuants pel consum de droga i reparació del dany –l’home ha posat a disposició del tribunal el seu patrimoni per indemnitzar la família- i que se’l condemni a una pena màxima de 14 anys de presó. Pel que fa a les indemnitzacions, comparteix la petició feta per les acusacions.

Aquest dimarts estava previst que acusacions i defenses exposessin els seus informes definitius, un tràmit que donaria gairebé per acabat el judici, a l’espera que el jutge entregui al tribunal popular el qüestionari que hauran d’utilitzar per deliberar. Amb tot, l’extensió de l’interrogatori a l’acusat ha dut el president de la sala a posposar els informes fins demà dimecres, de manera que el tribunal començarà a deliberar el veredicte a partir de dijous.

Nou comentari