El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Arquebisbat de Tarragona denuncia un possible cas d’abusos sexuals d’un capellà
  • CA

L’Arquebisbat de Tarragona ha portat a Fiscalia un possible cas d’abusos sexuals per part d’un prevere fa dues dècades i ha posat els fets en coneixement del Vaticà, segons ha informat aquest dijous l’arquebisbe, Joan Planellas. El denunciat és mossèn Manuel Fuentes, canonge arxiver de la catedral de Tarragona i director de l’arxiu històric arxidiocesà tarragoní, segons ha avançat el diari Ara, que apunta a l’existència de dues víctimes. L’arquebisbat ha apartat cautelarment el prevere de les seves funcions. De la seva banda, fonts de la Fiscalia de Tarragona han confirmat a l’ACN que incoaran diligències d’investigació per tal “d’estudiar bé” els fets, malgrat que ja haurien prescrit. Planellas ha explicat que va ser al desembre quan ell va rebre una informació d’un possible cas d’abusos sexuals i ha reiterat que té “una voluntat sincera de màxima pulcritud en qüestions de gravetat” i que, per aquest motiu, “s’està actuant, com a primers interessats, perquè s’imposi la veritat i la justícia”.

L’arquebisbe de Tarragona ha informat que s’ha activat el protocol d’actuació previst per aquests casos i que, un cop acabada una primera investigació urgent i preliminar, s’ha acordat facilitar la informació disponible a la Santa Seu i portar el cas a la Fiscalia aquest dijous perquè, “si ho creuen necessari, puguin realitzar les diligències i investigacions oportunes“.

“Des de l’Arquebisbat mirarem de ser el màxim pulcres perquè es respecti l’honorabilitat de tots els possibles implicats en aquest cas i alhora reclamem la presumpció d’innocència fins que no es demostri el contrari“, ha manifestat. L’arquebisbe ha revelat que s’ha posat en contacte personalment amb les possibles víctimes de les quals tenen coneixement i que, segons ha dit, volen que es respecti la seva privacitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa