La mare que va matar la filla ofegant-la a la banyera després de drogar-la, a judici

El fiscal demana presó permanent revisable per assassinat, el primer cas que arriba a l'Audiència de Girona

Un tribunal popular jutjarà, a partir de dilluns a l’Audiència de Girona, la mare que va matar la filla de 10 anys ofegant-la a la banyera després de drogar-la. Segons el guió, la declaració de l’acusada està prevista dimecres, un cop hagin declarat els testimonis, els Mossos d’Esquadra, els forenses i els perits psiquiàtrics. El fiscal demana presó permanent revisable per l’assassinat d’una persona especialment vulnerable. Serà el primer cas que arriba a l’Audiència de Girona per a qui l’acusació sol·licita aquesta pena. Segons el fiscal, la dona va fer ingerir a la menor 80 pastilles de benzodiazepines dissoltes en aigua i, quan ja estava inconscient, la va submergir a la banyera. La nena va morir hores després a l’hospital.Primer cas de presó permanent revisable que arriba a judici a l’Audiència de Girona. La secció tercera jutja, a partir de dilluns, la mare que va matar la filla de 10 anys el 30 de desembre del 2019 ofegant-la a la banyera després d’haver-li fet prendre 80 comprimits de benzodiazepines dissolts en aigua.

Segons el guió del judici, dilluns al matí hi haurà la constitució del jurat popular, un cop hagin escollit els membres que s’encarregaran d’emetre el veredicte. A la tarda, hi haurà les al·legacions prèvies i començaran a declarar testimonis i investigadors dels Mossos d’Esquadra.

Dimarts, serà el torn de les pericials, tant dels forenses que van fer l’autòpsia de la víctima com dels perits que van fer la valoració psiquiàtrica de l’acusada. No es preveu que la processada declari fins dimecres al matí. Després de les conclusions i els informes del fiscal, l’acusació particular i la defensa, la previsió és entregar l’objecte del veredicte al jurat dijous al matí, quan es retirarà a deliberar.

Pla premeditat

El fiscal Enrique Barata sosté que l’acusada, Maria Àngels F. C., va matar la filla seguint un “pla prèviament ideat”: “El matí del dia dels fets, va comprar a la farmàcia tres caixes d’un fàrmac ansiolític, aprofitant que el tenia prescit per a ella”.

Després de recollir la nena a classes de mecanografia, van tornar a casa, un pis de la ronda Ferran Puig de Girona. “Seguint el pla ocult de matar la nena, cap a les dues de la tarda va dissoldre unes 80 càpsules de lormetazepam en un got d’aigua”, afegeix el fiscal que subratlla que la dona va fer servir pastilles que ja tenia a casa i les que havia comprat unes hores abans.

La dona, continua relatant el fiscal, va fer que la petita es begués l’aigua amb les pastilles diluïdes. Barata apunta que, fins i tot, va haver de vèncer les “reticències” de la nena que no s’ho volia beure: “Li va insistir en diverses ocasions i la convèncer perquè es begués la pràctica totalitat del contingut del vas, dient-li que era per millorar els seus problemes de mal de gola”.

Poc després d’ingerir el líquid, la nena va quedar inconscient al sofà del menjador. Va ser aleshores quan l’acusada va submergir la víctima a la banyera. “Amb la intenció de consumar el seu pla i matar la seva filla, la va introduir dins la banyera i la va subjectar i pressionar per mantenir-la al fons, fins a produir-li la mort”, afegeix el fiscal.

Després de perpetrar el crim, el ministeri fiscal concreta que la dona es va posar en contacte amb un amic virtual a través de les xarxes socials. Eren les 14.18 hores quan va contactar amb un periodista del Diari de Girona i li va confessar els fets. Mitja hora després, la dona va trucar al telèfon d’emergències 112.

Comentaris

  Ramon 27/02/2021 7:12 pm
  Hi ha un percentatge molt major d'assassinats de fills comesos per la mare, que de comesos pel pare. Però no per això els primers han de rebre major càstig ni les acusades menor presumpció d'innocència.
  Anònim 27/02/2021 3:24 pm
  Hija de puta
  ¿Es la madre de Gonzalo? 27/02/2021 2:37 pm
  ¿O la del luisquenoseacuerda?

Nou comentari