La mare que va matar la filla de 10 anys a Girona: “Ho veia tot negre i no volia que ella patís”

L'acusada d'assassinat afirma que s'havia deixat de prendre la medicació dies abans dels fets

Ho veia tot negre i no volia que ella patís“. La mare que va matar la filla de 10 anys en un pis de la ronda Ferran Puig de Girona el 30 de desembre del 2019 ha respost així a l’advocat de la defensa quan li ha preguntat “per què ho va fer”. L’acusada s’ha acollit al dret a no respondre a les preguntes de la fiscalia i de l’acusació particular i només ha contestat al seu lletrat. Ha estat un interrogatori breu durant el qual s’ha limitat a dir que la relació amb la seva filla era “bona”, que estimava la nena, que s’havia deixat de prendre la medicació que tenia prescrita uns dies abans dels fets i que no tenia el crim premeditat. El fiscal manté la petició de presó permanent revisable per assassinat.

Ha estat un interrogatori molt breu. La dona ha explicat que s’havia deixat de prendre la medicació que tenia prescrita tan bon punt li van donar l’alta del darrer internament psiquiàtric que va tenir: “Des que havia tornat a casa no la prenia“. Va estar ingressada al parc hospitalari Martí i Julià de Salt des del 18 fins al 24 de desembre i anteriorment també hi havia estat durant un període més llarg; des de l’agost fins a l’11 de desembre. 

Responent a les preguntes de la defensa també ha dit que la seva relació amb la nena era “bona” i que l’estimava. La processada ha negat que hagués planejat el crim abans de fer-ho, tot i que durant el judici els investigadors han afirmat que la dona va dir que feia dies que li rondava pel cap. Finalment, el lletrat li ha preguntat directament per què ho va fer, per què va decidir acabar amb la vida de la petita: “Ho veia tot negre i no volia que ella patís”. 

Després de la declaració de la mare, han reproduït el vídeo de la reconstrucció que la dona va fer el mateix dia 30 de desembre davant la comitiva judicial. Aleshores, va explicar que havia fet ingerir pastilles dissoltes en aigua a la nena i, un cop es va quedar inconscient, va omplir la banyera “a la meitat” i la va submergir fins a provocar-li la mort. Durant la reconstrucció dels fets, també va explicar que havia anat a comprar les pastilles el mateix dia i que “alguna vegada” se li havia “ocorregut” matar la petita, cosa que porta les acusacions a considerar que va actuar seguint un “pla premeditat” tot i que avui al judici ho hagi negat. 

També han llegit als membres del jurat la transcripció de la conversa que la mare va mantenir amb un periodista del Diari de Girona a través de les xarxes socials confessant-li els fets i han posat les gravacions de les trucades al telèfon d’emergències 112. Hi van trucar la processada mateixa i el periodista del Diari de Girona.

Nou comentari