L'advocat de la família Jubany, Benet Salellas, atén els mitjans de comunicació, al costat del germà d'Helena Jubany, Joan Jubany, el 15 de gener de 2021 (horitzontal)

Cas Jubany: la coartada de Laiglesia es desmunta per quarta vegada

La coartada de l’únic investigat pel cas Jubany cau a trossos. Tres testimonis més han consolidat les declaracions que contradiuen la versió de Santiago Laiglesia i, amb aquestes, ja són quatre les persones que asseguren que l’imputat vivia amb la seva parella al carrer Calvet Estrella número 42. L’advocat de la família Jubany, Benet Salellas, celebra que la investigació està avançant en bona direcció, però també reconeix que encara falten peces per portar a judici el principal sospitós.

L’administrador de la finca on va aparèixer la víctima i un veí de l’edifici han corroborat que Santiago Laiglesia vivia al pis de la Muntsa Careta, imputada i empresonada per l’assassinat d’Helena Jubany. Per una banda, l’administrador ha explicat que va parlar amb l’arrendatària del pis, Muntsa Careta, per incloure a la seva parella, Santiago Laiglesia, al contracte de lloguer. El testimoni també ha detallat que abans de la mort de l’Helena Jubany, a la bústia de l’immoble ja hi apareixia el nom de Santiago Laiglesia. Per altra banda, el veí del pis en qüestió va afirmar, fa anys, que Laiglesia vivia de facto en aquest immoble. L’edat, però, passa factura i aquest divendres el testimoni no ha pogut garantir si això era així perquè ja no se’n recorda.

En canvi, la germana petita de la MuntsaAnna Careta, recorda perfectament com el seu excunyat es va traslladar al pis on suposadament va començar l’assassinat d’Helena Jubany just uns mesos abans dels fets, l’estiu del 2001. Careta també ha reconegut que, a partir de llavors, va perdre el contacte amb la seva germana, qui es va suïcidar a Wad-Ras dos mesos després de ser empresonada de forma preventiva, per l’actitud dominant de la seva parella, Santiago Laiglesia. Tant l’Anna com l’Imma Careta defensen la innocència total de la Montserrat. De fet, Imma Careta és un altre testimoni d’aquest cas i les seves declaracions davant el jutge, anotades el 15 de gener, apunten cap a la mateixa direcció (més info: ‘Un testimoni indica que el principal sospitós residia al pis on van assassinar Helena Jubany’).

Aquest divendres també estaven citades dues treballadores d’una farmàcia propera a l’immoble per aclarir com els sospitosos van aconseguir els medicaments amb què van anestesiar a la víctima. Cap d’elles ha pogut comparèixer davant dels Jutjats per motius mèdics. Aquest no ha sigut l’únic entrebanc per aconseguir més informació sobre el que va passar el desembre del 2001, ja que la primera vista amb el jutge es va anul·lar per un problema informàtic dels Jutjats i, en la segona, es va citar malament a un dels testimonis.

La Policia Nacional seguirà a càrrec del cas

Les dues famílies afectades per aquest assassinat, Jubany i Careta, van demanar que la investigació anés a càrrec dels Mossos d’Esquadra. El jutge, però, considera que s’ha de mantenir el criteri establert en la reobertura de cas i, per això, la Policia Nacional serà el cos que continuarà amb aquesta feina. No obstant això, darrerament s’ha creat un equip d’investigació paral·lel que també està treballant en aquest cas i, de fet, fa unes setmanes va anar a buscar una còpia de tot l’expedient.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bànner o AQUÍ.

Foto portada: l’advocat de la família Jubany, Benet Salellas, atén els mitjans de comunicació, al costat del germà d’Helena Jubany, Joan Jubany, el 15 de gener de 2021 (horitzontal)

Comments are closed.