L’Exèrcit espanyol investigarà els militars que bevien cervesa amb les armes als peus

Es tractava d'un grup de legionaris que tornaven de França i havien fet una parada tècnica

El cap de setmana ha estat intens pel que fa a filtracions sobre l’Operació Judes. Enmig de tot plegat les xarxes socials han afegit nous ingredients al tràfec de detalls no contrastats sobre explosius, presumptes terroristes i ocupacions de palaus. Diversos tuitaires, entre ells alguns de notables com Gabriel Rufián, han fet circular imatges de militars espanyols bevent cervesa uniformats a la terrassa d’un bar de Vilafranca del Penedès mentre deixaven les armes a terra. Havia corregut la versió que es tractava d’un comiat de solter.

Aquest diumenge la Cope ha estat el primer mitjà en aportar informació oficial sobre les imatges. Segons l’emissora, fonts de l’Exèrcit espanyol han confirmat que “tot sembla apuntar que es tracta d’una companyia de legionaris”. Les mateixes fonts haurien informat que es tracta d’un grup de miliars que estava fent operacions a França i que, de baixada, han fet una parada tècnica.

L’emissora informa que l’Exèrcit obrirà una investigació sobre l’assumpte per saber si els militars s’han saltat alguna norma apareixent uniformats, bevent alcohol i amb les armes abandonades als seus peus. Es podrien prendre mesures disciplinàries.

La radio també ha parlat amb el responsible del bar restaurant Ronda de Mar, un cambrer de Bangladesh anomenat Gayán. El cambrer ha dit que els militars van arribar de França en un autobús i que a més de cervesa els va servir Coca-Cola i cafè amb llet.

Les imatges, d’autoria desconeguda, han estat també contrastades per la plataforma Newtral, que es dedica a verificar dades d’informacions incertes que molts tuitaires fan circular per les xarxes. Altres plataformes de verificació de notícies han treballat la notícia, Maldito Bulo i Verificat.

Nou comentari