Jutgen dos homes a Barcelona per extorquir un fuster i exigir-li 12.500 euros

"Té una setmana per pagar. Si no paga, ho pagaran la seva dona i la seva filla"
L'Audiència de Barcelona
L'Audiència de Barcelona | Europa Press

L'Audiència de Barcelona jutjarà aquest dilluns dos homes per presumptament extorquir el propietari d'una empresa de fusteria d'alumini de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que va demanar ajuda per cobrar unes factures a un proveïdor i a qui posteriorment el principal acusat va exigir 12.500 euros per despeses de gestió fictícies. El judici tindrà lloc a la Secció 21 contra Juan Alfonso F.C. com a autor d'un delicte continuat d'extorsió, i Juan Manuel G.G., com a còmplice, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, que demana quatre anys de presó per al primer i quatre mesos per al segon.


 

Els fets es remunten a febrer de 2012, quan el fuster va tenir dificultats per cobrar determinades feines i va lliurar còpia d'unes factures pendents de cobrament a un proveïdor que es va oferir a ajudar-lo en la gestió del cobrament, sense arribar a subscriure cap contracte ni autoritzar a ningú a realitzar aquests cobraments. Segons relata la Fiscalia, al març d'aquest any l'acusat Juan Alfonso F.C. va contactar amb l'afectat per exigir-li 4.500 euros per haver estat contractat pel cobrament d'un deute, i aquest es va avenir a reunir-se amb ell per aclarir l'ocorregut malgrat la seva "incredulitat" pel que li demanava.

 

En aquesta reunió, l'acusat el va amenaçar amb frases com "O pagues o et donarem una pallissa" i la víctima va acabar pagant els 4.500 euros, però malgrat aquest pagament, l'extorsió va prosseguir: a l'agost li va exigir 8.000 euros sota amenaces més greus.


"Tindràs molts problemes"

 

"M'has de pagar o tindràs molts problemes, hi ha una persona a la presó i, si no pagues a l'advocat, la seva gent vindrà a buscar-te i t'obligaran a pagar. Tens quinze dies. La gent s'està posant molt nerviosa", li va arribar a dir. Després de pagar de nou aquests 8.000 euros, al maig de 2013 va tornar a contactar amb ell per exigir-li 10.000 euros: "Té una setmana per pagar. Si no paga, ho pagaran la seva dona i la seva filla i, sobretot, no truqui a la policia".

 

Després d'aquests fets, el 24 de maig de 2013 va decidir denunciar, i en fixar-se una trobada pel suposat pagament de 10.000 euros cinc dies després, es va muntar un dispositiu per detenir l'extorsionador a la urbanització Vallesana de La Roca del Vallès (Barcelona). Tal i com li va indicar l'extorsionador, el fuster va ficar els diners en un sobre dins una bossa d'escombraries sota un contenidor al costat d'una parada d'autobusos, i després d'abandonar la borsa, l'acusat i el seu còmplice van sortir d'uns arbustos on estaven amagats i tots dos van ser detinguts.

Comentaris

envia el comentari