Un jove, en estat crític després d’una caiguda en patinet

El succés s'ha produït de matinada a la zona de la plaça Germans Lleonart

Un jove de 25 anys ha quedat ferit en estat crític aquesta matinada després de patir una caiguda en patinet al centre d’Alella. Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’avís de l’accident s’ha rebut a les 02.24 hores de la matinada d’aquest diumenge a la zona de la plaça Germans Lleonart, molt a prop de l’Ajuntament d’Alella. S’han activat tres ambulàncies del SEM per socórrer el noi, que ha estat traslladat a l’Hospital Germans Trias i Pujol-Can Ruti.

No és el primer accident amb patinet del cap de setmana. A Barcelona, el conductor d’un patinet elèctric ha acabat a l’hospital després de saltar-se un semàfor en vermell i patir un accident a la Vila Olímpica del Poblenou de Barcelona. El sinistre es va produir al carrer Llull, a tocar del Parc de la Ciutadella. Segons un testimoni, s’hauria saltat un semàfor en vermell i ha acabat xocant amb dos cotxes.

L’auge dels patinets elèctrics ha fet que cada vegada estiguin més involucrats en accidents de trànsit. A finals d’agost un home va patir una fractura a la cama després de patir un accident en el qual s’hi va veure implicada una moto. El mateix dia un jove va estar a punt de ser atropellat per un autobús després de saltar-se un semàfor en vermell a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Un estudi recent del RACC ha exposat els creixents conflictes que genera la convivència dels patinets elèctrics amb la resta d’usuaris de la via pública, en especial amb les bicicletes i els vianants, però també amb els cotxes i les motos. Segons l’enquesta, el 37% dels conductors de patinet se salten semàfors i el 22% no respecten els passos de vianants. A més, el 51% assegura que desconeix els aspectes més bàsics de la normativa per poder circular, el que provoca que més de la meitat no portin casc i molts utilitzin auriculars (45%) i el mòbil (24%) mentre condueixen.

Comentaris

    rd 19/09/2021 11:40 am
    casc obligatori, assegurança obligatoria, un sol ocupant per patinet i prohibit anar per la acera.... i ja va bé que algun s´obri el cap de tant en tant..

Nou comentari