El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El magnat McAfee continua al dipòsit set mesos després de la seva mort
  • CA

La mort del magnat John David McAfee encara porta cua set mesos després del seu suposat suïcidi. El creador d’un dels antivirus més coneguts continua, a hores d’ara, al dipòsit de cadàvers de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, més de set mesos després de la seva mort a la presó el passat juny.

Aquesta informació, avançada per MarketWatch i confirmada per l’agència de notícies Europa Press, confirma que el cadàver encara no ha estat repatriat als Estats Units malgrat que fa set mesos de la seva mort. De fet, la seva mort va succeir en estranyes circumstàncies. McAfee va ser trobat mort a la seva cel·la el passat 23 de juny. Era reclús de la presó Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per ordre de l’Audiència Nacional. Portava vuit mesos en presó provisional quan es va notificar la seva mort.

El mateix dia del seu suïcidi, el Departament de Justícia va enviar un comunicat en què deia que “professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han intervingut de manera immediata per practicar-li maniobres de reanimació, però finalment els metges n’han certificat la mort”. La desgràcia de McAfee va començar el 4 d’octubre del 2020, quan va ser detingut a l’aeroport del Prat quan es dirigia a Istanbul.

El magnat tenia 75 anys quan es va suïcidar, malgrat que la seva mort va deixar moltes incògnites. Tantes que el jutge de guàrdia, del jutjat d’Instrucció 5 de Martorell, va obrir una investigació per esclarir la seva mort. McAfee esperava la seva extradició als Estats Units, que el reclamava per evasió fiscal, però fart de recursos tombats suposadament es va treure la vida. Segons va explicar el seu advocat, Javier Villalba, a aquest diari, es tractava d’un cas d’aplicació “extraordinàriament rigorosa de la llei” i en nombrosos recursos havia qualificat la presó de “parapolítica”. Ara, set mesos després, el cas segueix despertant suspicàcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa