Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) ha fitxat per fer l’estudi de les causes de l’accident a la planta de Tarragona l’Institut Químic de Sarrià (IQS), un centre universitari de referència que es beneficia del finançament de l’empresa, que l’abril del 2017 es va adherir a la Fundació Empreses IQS, tal i com va publicar aleshores la mateixa companyia.

Aquesta fundació dedicada al mecenatge es va constituir el 1958 i té per objectiu fomentar la formació, la investigació i la relació entre l’IQS i el món empresarial, que presta suport econòmic al centre universitari.

Tot i aquest vincle, l’empresa química ha presentat l’encàrrec a l’IQS com la possibilitat d’obtenir un estudi “independent” de les causes de l’explosió, segons el comunicat que recull l’agència ACN.

La Generalitat vol arribar “al fons”

L’anunci de l’empresa ha coincidit amb unes declaracions del conseller de Treball, Chakir el Homrani, sobre la voluntat de la Generalitat d’anar “fins al fons” en la investigació de l’accident.

Inspecció de Treball va sancionar quatre vegades en els últims anys l’empresa, de les quals tres van ser per aspectes relacionats amb la salut i la seguretat i l’altre amb les condicions de treball. Les sancions van suposar multes d’entre 2.000 i 8.000 euros.

Arran del sinistre de dimarts, que ha causat tres víctimes mortals —dues d’elles treballadors— s’han obert dos expedients més, segons ha explicat El Homrani. Els inspectors de Treball estan pendents de rebre l’autorització dels cossos d’emergències per accedir a l’interior de les instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa