Interior recorda que tancar les platges per Sant Joan és competència dels alcaldes

Buch activa 1.400 controls de policia del dispositiu de la revetlla i reforça bombers i 112

Si la Revetlla de Sant Joan és tradicionalment complexa per la seguretat civil i viària, enguany cal sumar-hi la pandèmia de la COVID. “És la revetlla de mans, distància i mascareta”, ha assenyalat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que aquest migdia ha presentat el dispositiu especial per Sant Joan acompanyats dels responsables de Protecció Civil, Bombers, Policia i Trànsit. La “recomanació”, que no prohició, d’Interior als alcades és no permetre revetlles on no es pugui assegurar un metre i mig de distància entre els participants. En aquest sentit, remarquen que la decisió de tancar platges -lloc tradicional de revetlla- és una potestat dels alcaldes tot i que Interior en recomana la clausura per evitar multituds.

 

L’operatiu inclou 1400 controls policials des d’aquest divendres fins el dia de Sant Joan, dels quals 205 seran d’alcohol i drogues, als que s’hi afegiran els de seguretat passiva o els de vigilància de policia administrativa de locals de pública concurrència així com els de transport de pirotècnia. També s’incrementarà fins un 280% el personal del centre de control telefònic 112 i es reforcen els Bombers  “Prudència, atenció i previsió” ha insistit Buch en la presentació. 

Amb l’eslògan “Distància, mans i mascareta”, la directora general d’Emergències, Isabel Ferrer, ha reclamat als ajuntaments controlar les revetlles populars. La recomanació és no obrir platges sinó es poden assegurar les distàncies de seguretat i no permetre revetlles en espais de pública concurrència on no es mantiguin les distàncies. Ferrer també ha afegit no tirar petards després de rentar-se amb gel hidroalcohòlic i portar mascaretes de cotó per evitar cremades de la pirotècnia.

 

Pel que fa la mobilitat, d’avui divendres a les 12 de la nit del dia de Sant Joan, els Mossos efectuaran 1.400 controls. D’aquest, 950 s’establiran el dia 23. En seran 205 d’alcoholèmia i drogues, 86 de motos, 217 de distraccions, 188 de velocitat i 69 de transport de pirotènia. Els altres 476 controls es realitzaran a la xarxa viària durant aquest cap de setmana en punts estratègics com l’àrea metropolitana i les vies habituals cap a segones residències costeres i del Pirineu. També s’obriran parcs de bombers voluntaris i el 112 incrementarà en un 280% els seus efectius. L’any passat el telèfon d’emergències va rebre 4.000 trucades durant la revetlla.

 

 

Nou comentari