Intenten estafar un centenar de residències d’avis amb les vacunes

El cos ha rebut un centenar d'avisos de les residències però només una d'Esplugues de Llobregat ha pagat 400 euros

Els Mossos d’Esquadra han alertat aquest dijous que han rebut un centenar d’avisos d’estafadors que telefonen a residències reclamant un ingrés econòmic urgent a canvi de les vacunes contra el coronavirus. Els estafadors es fan passar pel Departament de Salut o un centre de vacunació i acostumen a telefonar quan saben que el responsable del centre no hi és per pressionar la persona que agafa el telèfon advertint-lo de les conseqüències de no vacunar-se. El cos només coneix que l’estafa s’hagi perpetrat en una residència d’Esplugues de Llobregat, que ha pagat 400 euros als estafadors en concepte d’una paga i senyal d’un import total d’uns 3.000 euros. Hi ha estafes similars a cases particulars de gent gran.

Pel que fa a les residències, els estafadors “provoquen un cert neguit als treballadors” que agafen el telèfon perquè els insisteixen que si no actuen ràpid les vacunes no arribaran al centre ni a la totalitat dels residents. Per això el sotsinspector Sergi Martínez, sotscap de l’Àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, aconsella “no fer cas” de trucades sospitoses, aturar-se, pensar i localitzar el responsable del centre abans de prendre cap decisió.

Els Mossos han rebut un centenar d’avisos d’aquest intent d’estafes a les residències, però preveuen que pugui anar a més. Martínez reclama que encara que no s’arribi a fer cap pagament a l’estafador s’informi de les trucades que es puguin rebre en aquest sentit perquè els investigadors puguin desarticular els grups o persones que fan aquest tipus de frau.

Només es coneix un cas en què l’estafa s’ha perpetrat. Una residència d’Esplugues de Llobregat ha abonat 400 euros a uns estafadors com a avançament d’uns 3.000 euros en concepte de rebre les vacunes sota l’amenaça que si no feien el pagament serien sancionats.

Martínez ha recordat que la vacuna és gratuïta i ha demanat alertar les persones grans perquè evitin aquesta estafa. El comissari Joan Carles Molinero i el conseller d’Interior Miquel Sàmper, s’han expressat en el mateix sentit a la roda de premsa conjunta amb el Departament de Salut.

Als domicilis particulars els estafadors diuen que es desplaçaran a casa de les persones per subministrar les vacunes. “Aprofiten que aquestes persones són vulnerables, viuen soles, i el que volen és accedir al seu domicili per cobrar per la vacuna o cometre un robatori”, ha indicat Martínez. Els preus que demanen cobrar sempre són inferiors als 400 euros.

Comentaris

  Deuen ser corruptgents... 07/01/2021 2:00 pm
  ...els hi agradan més els euros que la salut de la gent, especialment si son avis en residències que no votaran.
   Gerard 07/01/2021 2:51 pm
   La mesquinesa i baixesa humana no tenen decència ni escrúpols... En dóna fe el teu comentari... Com a bons carronyers, aprofiteu la merda d'altris o pròpia per projectar i deixar sortir la roïnesa... i les fílies que us "atormenten"... Pobre home/dona.
    Si noi, 07/01/2021 3:23 pm
    Acabes de definir als corruptgents, com Ramón rl facha. Llàstima que només ho facis quan reben els corruptes amb veritats i no quan els corruptes ho fan amb mentides...
     Gerard 07/01/2021 6:28 pm
     Acobo de definir els que us comporteu sectàriament per baralles d'autonomistes al no res... M'és igual sigueu de Junts, d'Erc o el sum sum corda... Us mateu per les engrunes i les misèries d'una Generalitat intervinguda de facto... Que políticament ja no pinta més que una diputación regional... I per això no dubteu en aprofitar qualsevol merda, tingui relació o no, per ridiculitzar-vos i esbatussar-us... Vergonya ens hauria de donar la reculada i baixada de pantalons de tots plegats... Uns i altres pactant i recolzant allí on els interessa (per estratègies de partir) amb els del 155... Mentre l'estat segueix la seva feina repressiva i assimiladora, sin prisas pero sin pausa, i nosaltres en mode covard... quasi blanquejant-los la feina... Més dividits que mai... Només tenim pebrots per esbatussar-nos nosaltres per les engrunes que l'amo a tingut a bé deixar-nos. Bé, fins que ja no l'hi siguem útils...

Nou comentari