El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un informe constata l’incompliment de protocols en l’incendi on va morir un bomber
  • CA

Diversos protocols d’actuació van fallar en el cas del bomber que va morir en l’incendi d’un taller a Vilanova i la Geltrú el passat 17 de juny, segons constata l’informe d’investigació recollit per l’Ara’ i al qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies. L’informe, fet per una comissió creada expressament, reconstrueix els fets cronològicament i constata errors en el sistema, tant pel que fa al vestuari com pel procediment amb què es van donar les instruccions.

Segons el relat descrit, els quatre bombers i el comandament que van entrar a la nau per apagar l’incendi van sortir-ne perquè començaven a estar en perill degut a l’alta temperatura. Ningú es va adonar, però, de l’absència d’un dels efectius, que va ser trobat mort estès a terra al cap de gairebé una hora. Es tractava d’un bomber de 30 anys de la darrera promoció.

El cos d’emergències va rebre l’avís de l’incident poc abans de les dues del migdia i hi va adreçar una vintena de dotacions. Cap a les quatre de la tarda els Bombers van indicar que havien aconseguit controlar el foc, i una hora més tard van anunciar que l’havien aconseguir extingir. Per fer-ho van necessitar 19 vehicles d’aigua, que es van quedar més temps remullant la nau per evitar revifalles. La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) ja va anunciar llavors que obriria una investigació per determinar les circumstàncies i les causes de la mort d’aquest bomber.

A més, els Bombers van activar el grup de suport psicològic per atendre els efectius del Cos que van participat en el servei i van descobrir el cadàver del seu company. Al lloc dels fets, un taller de cotxes, s’hi va desplaçar també el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa