Un informe de Buch nega “connivència” dels Mossos amb “feixistes” i “desokupes”

Interior presenta un dossier al Parlament sobre les actuacions de la policia catalana

“La policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra no ha tingut mai cap tipus de col·laboració ni connivència amb empreses que ofereixen serveis de ‘desallotjament exprés’ ni amb ‘grups feixistes’ organitzats”. Aquesta és una de les informacions que conté “l’Informe del Departament d’Interior sobre les actuacions de la Policia”,  de sis de Març lliurat al Parlament i signat pel mateix conseller Miquel Buch. Un informe, al que ha tingut accés El Món, elaborat per tal de complir amb el control de les premisses bàsiques que ordenen els grups parlamentaris a través de la Moció 128/XII.

 

En aquest document, el conseller remarca que els “principis d’actuació policial” contemplats a la llei “estableixen expressament que els agents han d’actuar, en el compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat”. En aquesta línia, el departament d’Interior insisteix que “la policia rebutja qualsevol forma de violència vingui d’on vingui, independentment del contingut ideològic de qui l’exerceixi”. així Interior remarca que el sistema policial implica sempre la mediació amb els protagonistes de qualsevol acció o protesta.

 

 

 

“El model policial propi dels Mossos”, continua l’informe, “porta implícit el diàleg i la interacció en qualsevol situació, sense que això impliqui ni col·laboració, ni connivència amb cap grup”. D’aquesta manera explica “l’escenari” que es va viure el 17 d’Octubre, en plenes protestes per la sentència del procés, on les imatges identificaven membres antiavalots dels Mossos negociant amb manifestants ultraespanyolistes.

 

 

 

“Desallotjament extrajudicial”

 

Per altra banda, l’informe analitza les intervencions dels Mossos “relacionades amb les empreses que ofereixen serveis de “desallotjament extrajudicial”. Buch subratlla que es van aixecar diligències judicials que es van lliurar a l’autoritat judicial en un dels casos que van arribar a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.  Dit això, el conseller constata la “problemàtica existent amb les ocupacions d’immobles i la proliferació d’empreses dedicades al desallotjament i recuperació de propietats privades”.

 

Una situació que, segons l’informe, obliga a establir en els nous plans de la policia administrativa “com un dels objectius assegurar l’adequació de la normativa de seguretat privada en els serveis de vigilància”. I afegeix “amb especial interès en detectar i denunciar empreses i el personal que realitzen tasques de vigilància sense tenir l’autorització o l’habilitació professional, respectivament”.

 

En aquesta línia, l’informe deixa clar que “vigilar i protegir béns”  és “una activitat de vigilància privada que únicament les poden desenvolupar empreses autoritzades i el personal encarregat de vigilar les instal·lacions ha de disposar de l’habilitació com a vigilant de seguretat”. Amb aquesta premissa, Interior alerta que les empreses i personal que no tinguin “autorització específica” per protegir instal·lacions o habitatges amb la “finalitat de no ser ocupades poden estar realitzant tasques irregulars en l’àmbit de la seguretat privada, la qual cosa por comportar diferents infraccions”.

La part de l'informe de Buch on assegura que la policia no té connivència amb feixistes ni desokupes

La part de l’informe de Buch on assegura que la policia no té connivència amb feixistes ni desokupes Quico Sallés

 

Nou comentari