Identificats uns ossos trobats a la fossa del cas Alcàsser: pertanyen a una de les nenes

Quan els cadàvers van ser desenterrats el 1993 una part del de Toñi se'n va desprendre i va quedar allà fins a ser trobada el 2019

 

Les restes humanes descobertes el juny de 2019 a l’indret on es van trobar els cadàvers de les nenes d’Alcàsser el 1993 han estat identificades. Pertanyen a Míriam García, una de les tres adolescents segrestades, violades, torturades i assassinades per Antonio Anglés i Miguel Ricart el 1992, en un crim que va commocionar l’estat espanyol i que va omplir durant mesos les cròniques de successos. Les anàlisis d’ADN han indicat que els ossos són de quatre dits de la mà d’una de les menors, cosa que coincideix amb l’informe forense de 1993 que indicava faltaven els dits índex, cor, anul·lar i petit d’un dels cadàvers.

Tot i que la pandèmia de Covid-19 ha endarrerit notablement la recollida de mostres i la seva comparació amb les obtingudes de familiars de les víctimes, sembla clar que en el moment de recuperar els cossos, a finals de gener de 1993, una part de la mà de Míriam es va desprendre i va quedar allà durant vint-i-sis anys. Així, l’estiu de 2019 un jove va trobar un petit tros de falange i tres ossos més que eren a poca profunditat. Les restes van ser entregades a la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació que ha dut a identificar-los com a pertanyents a una de les víctimes d’un dels crims més sonats de l’Espanya dels noranta.

 

Nou comentari