El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Bombers confirmen la mort de l’home sepultat per una esllavissada
  • CA

Un home ha quedat sepultat aquest dissabte a Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) a conseqüència d’una esllavissada que ha tingut lloc al mateix indret que es va veure afectat pel temporal Gòria de fa dos anys, segons ha avançat el diari Ara i han confirmat fonts dels Bombers de la Generalitat a EL MÓN. L’home ha estat localitzat al final del dia sense vida i els Bombers han certificat la seva mort, informa l’agència Europa Press.

Segons han explicat fonts dels Bombers al matí, l’avís l’han rebut a les 12.47 d’aquest dissabte i l’incident s’ha consdierat un accident laboral. Uns operaris estaven treballant en una rasa de certa profunditat, que podria arribar als tres metres. La paret de la rasa ha cedit i ha caigut damunt d’una persona, que ha quedat atrapada. Els Bombers ja preveien al matí un rescat laboriós perquè s’havia d’anar apartant la terra per arribar a la persona i constatar el seu estat.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 10 dotacions de Bombers de la Generalitat i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El subcap de guàrdia dels Bombers de la Generalitat, Roger Llinàs, ha explicat en declaracions a TV3 que el rescat s’havia de dur a terme mitjançant un treball manual i “molt lent” i que es tractava d’una feina de formiga”, informa l’agència ACN. Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Josep Cuch, ha confirmat que l’accident és de caire laboral i l’ha desvinculat de les conseqüències del temporal Glòria, just fa dos anys.

Precisament, aquesta setmana els veïns de Cànoves i Samalús afectats pel temporal han denunciat que dos anys després les companyies d’assegurances i el Consorci de Compensació han rebutjat fer-se càrrec de les conseqüències de les esllavissades sobre quatre habitatges “ignorant que la causa primària del corriment de terres de Ca l’Esmandia va ser la pluja”. A més, també criticaven que l’Ajuntament hagués adoptat una actitud “distant” i “de no intervenció”.

Segons els veïns, les intenses pluges van causar l’ensorrament de tres cases de la urbanització de Ca l’Esmandia i danys greus a un quart habitatge, que va quedar amb una part dels fonaments desfalcats. Davant aquest escenari, l’Ajuntament va demanar als veïns que abandonessin casa seva per la inestabilitat del terreny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa