Un home fa explotar la casa on vivia abans que el desnonessin

Un veí de Ponferrada (Lleó) s’ha entregar a la policia després de fer explotar casa seva abans que el desnonessin. Els fets van tenir lloc poc abans de les 4.00 de la matinada de dijous, segons informa els serveis d’emergència. Els veïns del carrer Alcón es van despertar per una explosió de gas va fer saltar pels aires la teulada d’una casa unifamiliar de tres plantes. En treure el cap per la finestra no s’ho podien creure: cotxes destrossats, trossos de la façana i el segon pis repartits pel carrer…

Un bomber treballa en la neteja de la runa de l’explosió / Europa Press

Poc després de l’explosió, que no ha causat víctimes, però sí danys materials molt importants, un home de 36 anys es va entregar a la comissaria de la Policia Nacional a Ponferrada. Fonts policials asseguren que l’home, que vivia sol, tenia pendent una ordre de desnonament i que va ser la desesperació pel llançament el que l’hauria portat a fer explotar la casa. La subdelegació del govern espanyol ha confirmat que està detingut.

Segons fonts de l’Ajuntament de Ponferrada, l’explosió ha provocat nombrosos desperfectes. El pis superior ha quedat completament destruït, una part de la façana va caure sobre el carrer i va fer malbé part de la vorera i va deixat dos cotxes en situació de sinistres total. L’incendi posterior a l’explosió ha cremat l’interior de la casa. Els serveis d’emergència van desallotjar cinc persones per precaució.

Així ha quedat el carrer després de l’explosió / Europa Press

L’home hauria fet explotar una bombona de gas, però els investigadors no descarten que, donada la magnitud de l’incendi posterior –que va trigar hores a poder-se sufocar–, també hagués fet servir gasolina o algun altre combustible com a accelerant. L’Ajuntament de Ponferrada es vol personar en la causa com a afectat. El regidor de Seguretat, José Antonio Cartón, ha assegurat que si l’explosió hagués tingut lloc durant el dia hauria pogut causar una veritable tragèdia, ja que l’edifici està molt a prop d’un institut.

Comentaris

    Pere Gener 14, 2022 | 21:50
    Qui ha escrit l'article? Un nen de primària? Jo crec que fins i tot un nen de primària l'hauria escrit millor, i no barrejant temps verbals. El súmmum és "va deixat".

Nou comentari