La Generalitat demana 36 anys de presó per a l'exprofessor dels Maristes acusat de pederàstia

La petició de pena del Govern és superior a la de la Fiscalia, que reclama 22 anys
Escola dels Maristes de Sants-Les Corts
Escola dels Maristes de Sants-Les Corts | ACN

La Generalitat demana 36 anys i 4 mesos de presó per a Joaquim Benítez, l'exprofessor de gimnàstica dels Maristes de Sants-Les Corts, acusat de pederàstia. El Govern, que actua com a acusació popular, ja ha presentat el seu escrit d'acusació, que ha avançat per 'El Periódico', i demanen més anys de presó per a Benítez que la Fiscalia. Fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han confirmat a l'ACN la petició de pena per quatre delictes d'abús sexual a menors. Les mateixes fonts indiquen que la Generalitat només acusa Benítez, que és autor confés dels fets, i que en l'escrit d'acusació no es fa cap menció a l'organització dels Maristes.


 

La petició de pena de la Generalitat per a Benítez és més elevada que la fa que la Fiscalia, de 22 anys de presó. El Govern qualifica els fets "d'extrema gravetat" i considera els quatre delictes contra menors per separats, ja que hi veuen un perfil de víctimes molt diferenciat.

 

Benítez serà l'únic dels 12 denunciats per l'escàndol de pederàstia conegut el febrer del 2016 que anirà a judici. Les denúncies a la resta de docents implicats es van arxivar per la prescripció dels delictes pel pas del temps. En total, es van presentar 43 denúncies per part d'exalumnes dels col·legis Maristes de Sants-Les Corts, la Immaculada i Badalona.

Comentaris
Si no portaven un llacet groc no els passarà res
i quant demanen per a qui els va encobrir??

envia el comentari