Gas Natural recorre als tribunals la sanció de la Generalitat per l'àvia de Reus

El Departament d'Empresa i Ocupació va rebutjar el recurs de reposició de la companyia a la multa de 500.000 euros imposada per l'Agència Catalana del Consum
Seu de Gas Natural Fenosa a Barcelona
Seu de Gas Natural Fenosa a Barcelona | Gas Natural Fenosa

Gas Natural ha presentat un recurs contenciós administratiu en contra de la sanció de 500.000 euros que li va imposar l'Agència Catalana del Consum per la mort d'una àvia de Reus de 81 anys en un incendi a casa seva després que la companyia li tallés la llum. Inicialment, l'empresa va presentar el passat mes de juliol un recurs de reposició en contra de la multa, segons han confirmat fonts del Departament d'Empresa i Ocupació. El llavors conseller, Santi Vila, abans de dimitir el càrrec a finals d'octubre, va rebutjar el recurs. Arran d'això, la companyia va decidir obrir la via judicial amb la presentació d'un contenciós administratiu. De moment, es desconeix quin jutjat assumirà el cas. L'expedient va qualificar la infracció per part de Gas Natural com a "molt greu".


A banda de la gravetat de no sol·licitar prèviament un informe dels serveis socials municipals per determinar si la dona es trobava en una situació de risc d'exclusió residencial per tallar el subministrament energètic del seu domicili, tal com estableix la Llei 24/2015, l'instructor considera que l'actuació de la companyia va provocar també una "alteració social greu, alarma, o desconfiança" perquè la dona pertanyia a un col·lectiu vulnerable, "especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya, com són les persones grans". 


La dona que va morir en un incendi a Reus el 14 de novembre passat provocat per les espelmes amb les quals havia d'il·luminar la seva casa perquè li havien tallat la llum. La seva mort va causar molta commoció a Reus i un fort rebuig social per les circumstàncies en què s'havia originat l'incendi.

Comentaris
gas timo
son una colla de gamarusus, no tenen compasió amb gent com l'episodi de l'àvia de Reus, aquesta gent del gas roben tot el que poden, ni saben perdonar a la gent més necessitada!
remigio III
Està clar que compten amb el 155 per a eixir-se'n amb la seua. Igual que va fer l'Aragó amb la Sixena. Ara és l'hora de robar, publica i legalment a, la República Catalana, Visca el 155 i la seua "legalitat" colonialista. L'extorsió ja resulta perillosament inacceptable. Estan dessagnant un gran país. La tortura dels seus ciutadans i el Martiri Català no es pot mantenir en el temps. Alguna cosa s'haurà de fer per assolir la llibertat. Visca la Trinitat Catalana: tres països una sola nació.
josep
La millor sancio es marxar de Caixa gas
Joan
Amb aquesta gent vaig signar un contracte de subministrament de gas el 17/10/2017. Després d'haver instal·lat la calefacció, i pagar-la, a dia d'avui encara m'escalfo amb llenya. Monopoli.

envia el comentari