La Fiscalia ordena a la policia controlar els residus del coronavirus i la nova passió pels gossos

Més fronts de la Fiscalia. A més d’investigar les morts en residències d’avis, el Fiscal Coordinador de Medi Ambient, Antonio Vercher,  ha dirigit un ofici a tots els fiscals territorials del ram per tal que “extremin el seguiment sobre el tractament, gestió i disposició dels residus sanitaris arran de la situació generada pel coronavirus”.

 

L’operativa del ministeri públic s’estableix en què els fiscals es dirigiran a les autoritats policials competents de “cada província” a fi i efecte de controlar els residus procedents de domicilis, hospitals, ambulàncies, centres de salut, laboratoris i establiments que per un motiu o altre hagin tingut contacte amb el COVID-19.  D’aquesta manera, el ministeri públic aplica l’ordre 271/2020 del 19 de març dictada pel Ministeri de Sanitat que estableix els criteris i els protocols pel tractament de residus.

 

En la mateixa línia, i en un altre ofici davant el “notable increment d’adopcions o acolliments d’animals domèstics, especialment de gossos, després de la declaració  de l’Estat d’Alarma”. “La Fiscalia desconeix”, diu l’ofici, “si aquestes adopcions en massa obeeixen a interessos honestos o més aviat es deuen a obtenir una excusa per part dels nous amos per poder sortir al carrer”.

 

Per això, el ministeri públic es posa la bena abans de la ferida per si de cas un cop superat l’Estat d’alarma hi ha un increment dels abandonaments. Una conducta que suposaria, segons el seu criteri, un delicte recollit per l’article 337 del Codi Penal.

Nou comentari