La fiscalia s’oposa a la concessió de l’indult a Hasél per “reincident”

L'entorn del cantant acusa de "cinisme" el govern per haver anunciat reformes del Codi Penal

La fiscalia s’oposa a la concessió de l’indult a Pablo Hasél que han demanat el cantant Gerard Quintana i l’Acadèmia Catalana de la Música per “reincident”. Així ho ha confirmat la defensa del raper, que ha recordat que Hasél ja va ser condemnat per l’Audiència Nacional el 2014 per delicte d’apologia al terrorisme, el mateix pel qual ara és a la presó. Aquesta reincidència fa que la fiscalia consideri que el cantant no es pot beneficiar de l’indult. La plataforma Llibertat Pablo Hasél ha acusat de “cinisme” el govern espanyol, que en el moment de l’empresonament va anunciar que faria reformes al Codi Penal per enfortir el dret a la llibertat d’expressió i en canvi ara, a través de la Fiscalia, que depèn de l’executiu, s’oposa a l’indult.

L’Acadèmia Catalana de la Música demanava l’indult a Hasél al·legant que els fets provats a les sentències de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem “no ultrapassen els límits considerats delictius ni poden considerar-se delictius ni atempten contra els béns jurídics protegits”. Unides Podem també el va demanar argumentant que “està injustament condemnat per delictes que conculquen el dret a la llibertat d’expressió, d’acord amb els estàndards en matèria de drets humans”.

En un comunicat, la plataforma parla d'”acarnissament” amb Hasél i l’atribueix al fet que és “comunista” i per “denunciar a les seves cançons i tuits les misèries d’aquest Règim i dur la militància als carrers, més enllà del micròfon”, diu la plataforma.

Hásel va ser detingut i condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, sense que s’hagin produït incidents greus. La seva detenció ha estat rebutjada per diverses personalitats i entitats polítiques, entre les quals destaquen el soci del Govern espanyol, Podemos, i el vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonés, que critiquen els “dèficits democràtics” d’Espanya.

Comentaris

  Doctor Strangelove 21/09/2021 8:22 pm
  Que l'indultin, però que l'obliguin a anar a una escola de cant, i si no hi vol anar, que no el deixin "berrejar" ami més! Doc.
  Tano 21/09/2021 8:24 pm
  La qüestió tocar els pebrots com sempre saben fer.
  ton c. 22/09/2021 7:33 am
  si haguessis estat dels que van col-laborar en l´atemptat del 17A, potser ja seríes al carrer.

Nou comentari