Un ferit greu a Barcelona en caure-li a sobre un mur d'obra

Els Bombers han atès 204 avisos relacionats amb el vent fins a les sis de la tarda
Ambulà ncies del SEM
Ambulàncies del SEM | ACN

Una persona ha resultat ferida greu aquest dilluns a la tarda a la ciutat de Barcelona en caure-li a sobre un mur d'obra en el marc de l'episodi de vent que ha afectat bona part del país. La persona ha estat traslladada a l'hospital de Sant Pau. Ha estat la incidència més destacada de les que ha causat el fenomen, principalment arbres o branques caigudes i mobiliari urbà com canaleres, cartells, senyals, teulades o finestres que o bé havien caigut o bé estaven a punt de caure. Els Bombers de la Generalitat han atès, entre la una de la matinada d'aquest dilluns i les sis de la tarda, 204 avisos relacionats amb el vent, segons ha informat Protecció Civil. El telèfon d'emergències 112 Catalunya ha rebut el mateix termini 275 trucades.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la previsió de forts vents durant aquesta nit i demà, tot i que la major afectació s'espera per a aquesta tarda i la propera matinada. Posteriorment disminuirà la intensitat del fenomen i l'afectació quedarà restringida al Pirineu i l'Empordà. El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu a partir del vespre es produirà el fenomen del torb. Els llindars màxims de vent que es podran superar en aquest episodi són els 144 km/h a l'Alt Empordà i els 126 km/h a les comarques del Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. A la resta del territori els forts vents també afectaran tot i que amb valors inferiors.


 

Cal destacar que durant la tarda d'avui la carretera C-17 ha estat tallada una estona a l'alçada de la Garriga en sentit Barcelona per la caiguda d'un arbre, derivada de la força del vent.
Comentaris

envia el comentari