Falsifica papers per fer passar un dron com a policial

Els Mossos l’enxampen a Girona

Fer passar bou per bèstia grossa. Així li podem dir a l’actuació que haurien avortat els Mossos de  la Unitat Tèccnica de Seguretat Aèria (UTSA). Segons informa la policia,   han pout descobrir  una presumpta falsificació documental arran de la petició per part d’un operador professional de drons, per realitzar un vol amb dron.

 

Concretament, l’investigat va fer la petició a finals de mes d’abril aportant documentació amb què informava que l’enlairament del dron es realitzava a requeriment d’un cos policial en l’espai aeri controlat de l’Aeroport de Girona-Costa Brava i en una zona urbana de la ciutat de Girona. Així mateix preveia la realització del vol sobre aglomeracions d’edificis i de persones a l’aire lliure, una petició extraordinària segons la llei.

Davant de la sospita que la sol·licitud realitzada incorporés informació falsa i que cap cos policial hagués demanat aquesta actuació extraordinària es va iniciar una investigació. De fet, la base de la petició era un article de la normativa de drons que permet els vols professionals sota circumstàncies d’emergència, catàstrofe o calamitat pública (en aquest cas sota l’excepcionalitat de l’estat d’alarma motivat per la COVID-19), sempre que ho requereixin les autoritat públiques responsables de la gestió d’aquestes situacions d’emergència.

 

Tot i que la persona investigada va iniciar les gestions ENAIRE a partir de la documentació aportada, les investigacions realitzades van confirmar la sospita: que aquesta s’havia aconseguit afirmant que aquest vol es duia a terme a petició d’una policia local, extrem que finalment es va demostrar que era fals. A partir d’aquesta comprovació, es va prohibir aquest vol i es va prendre declaració, en qualitat d’investigat, al sol·licitant del vol. Posteriorment es van traslladar les diligències policials al Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Girona. L’home està investigat per un delicte de falsificació documental.

Nou comentari