El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estafes amb la COVID de ganxo
  • CA

Màscares i test de COVID 19. Aquests eren ganxos, a més de patinets elèctrics, d’un entremat criminal dedicat a l’estafa que ha estat desarticulat en una operació conjunta del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil. Un operatiu qua ha acabat amb vuit detinguts. La xarxa desarticulada gaudia d’una estructura professionalitzada i informàticament molt eficient. De fet, tenien posicionaments de primera categoria als principals buscadors d’internet.

 

Segons informa la policia venien el material a través de transferències o targetes de crèdit. Unes comandes que majoritàriament no arribaven mai. De fet, oferien els productes amb un 60%  de descompte i quan els clients reclamaven al·legaven problemes de proveidors o d’estoc. Només quan es procedia a advertir-los que trucarien la policia, retornaven els diners. Així, es presentaven al Jutjats amb els justificants que que havien fet l’abonament.

 

Finalment es va decidir obrir una investigació després d’identificar un total de 84 víctimes. La xifra de l’estafa s’enfilaria fins els 175.000 euros. Els vuit detinguts se’ls imputa delictes d’estafa, permanença a organització criminal. També s’han bloquejat sis comptes bancaris vinculats a formes de pagament on hi havien 50.000 euros.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa