El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les impressionants imatges de la lava engolint tot el que troba al seu pas a La Palma
  • CA

L’erupció del volcà de La Palma segueix creixent i s’ha obert una nova boca: ara ja en són nou, i això ha provocat que les autoritats de l’illa hagin evacuat la població de Tacande, un barri del municipi de El Paso, que es troba enmig del recorregut que pot fer la lava, que fa desaparéixer tot el que troba en el seu recorregut fins al mar. De moment la situació segueix sent crítica i en els propers dies i hores el que més preocupa als experts són els gasos tòxics que es poden alliberar quan la lava entri en contatce amb l’aigua.

Algunes de les imatges més espectaculars s’estan veient en les darreres hores, a mesura que la lava avança imparable direcció al mar. Cases, infraestructures, camps de cultiu, cables d’alta tensió o piscines. La lava arrassa amb tot allò que es creua el seu camí deixant al seu pas imatges espectaculars on s’aprecia un estrany contrast entre la força de la naturalesa, imparable, i l’obra humana.

La lava avançant per la zona de Cap de Vaca en El Pas, La Palma / Europa Press

De moment, i molt afortunadament, encara no s’ha produït cap víctima mortal per culpa del volcà Cumbre Vieja. No obstant, molts habitatges sí que han estat víctimes de la lava. Concretament, es calcula que aquesta erupció ja ha acabat destrossant 170 cases. La lava ja ha cobert més d’un centenar d’hectàrees de terreny.

Algunes de les imatges més impactants han arribat quan les llengües de lava han començat a engollir les psicines de les casa que es trobaven al seu camí. Al tocar l’aigua es creen unes grans columnes de fum i gasos tòxics i s’escolten explosions. Escenes captades en diferents fragments de vídeo que ja han omplert les xarxes socials i s’han viralitzat en qüestió de poques hores.

La lava avançant per la zona de Cap de Vaca en El Pas, La Palma / Europa Press
La lava avançant per la zona d’El Paso, La Palma / Europa Press
La lava del volcà destrueix una casa a Los Llanos / Europa Press
La lava avançant per la zona d’El Paso, La Palma / Europa Press

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa