Ensorrament a la cara nord del volcà de La Palma

Ara hi hagi colades que cauen en diverses direccions

La cara nord del volcà de La Palma ha patit durant aquesta darrera nit un ensorrament parcial, i això ha provocat que ara hi hagi colades que cauen en diverses direccions. L’erupció del Cumbre Vieja, de totes maneres, segueix mantenint el mateix comportament que els dies anteriors. És a dir, que l’explosivitat volcànica segueix a un nivell 2, dins d’una escala que arriba fins al 8. Així mateix, i segons informa Involcan, l’emissió de lava es concentra als centres del cràter principal i no s’espera que s’obri un altre centre d’emissió fora d’aquesta àrea.

Segons informa l’agència Europa Press, des que el volcà va entrar en erupció -ja fa més de vint dies- la lava ha arribat a cobrir fins a un total de 480,5 hectàrees, i ha arribat a afectar o destruir 1.149 edificacions i infraestructures, de moment. Són dades del satèl·lit del programa Copernicus de la Unió Europea. Per altra banda, el Volcanic Ash Advisory Centres (VAAC) de Tolosa assegura que el núvol de cendra provocat pel volcà, que demà diumenge complirà tres setmanes actiu, s’ha orientat cap al sud. Els controladors aeris han explicat que el canvi d’orientació ha deixat lliure la zona de Tenerife, i els seus dos aeroports (Tenerife Nord i Tenerife Sud) funcionen amb normalitat.

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha localitat durant la nit una quarantena de terratrèmols a La Palma entre les 23:36 hores i les 6:49. N’hi ha hagut un de molt destacat, i s’ha produït al sud-oest de la Villa de Mazo; de magnitud 4,1 i a una profunditat de 39 quilòmetres. Segueix havent-hi molta activitat sísmica al sud de la illa, als municipis de Mazo i Fuencaliente, i a unes profunditats mitjanes que oscil·len aproximadament entre els 11 i 15 quilòmetres encara que també s’han registrat alguns a més de 30 quilòmetres. Tot això es produeix quan ja fa més d’una setmana que la lava va arribar al mar, provocant una columna de fum tòxic.

Comentaris

  Gonzalo 09/10/2021 7:42 pm
  Muchos ánimos desde cataluña. Estamos con todos vosotros.
  Tu no estas amb ningú que no siguis tu! 09/10/2021 10:15 pm
  Però encara potser et salvem… “Animos desde Cataluña?” Molt bé! Abans que desde ecspanya! Però tot i així la teva mare no està contenta amb el fill que va cagar. (Últim recurs o recurs fàcil)
   Gonzalo 10/10/2021 11:18 am
   Muchos ánimos desde cataluña (España). Por si no le ha quedado claro al retrasado mental.
    I la teva mare, que? 10/10/2021 12:53 pm
    Eh?
    Ets tan previsible, tant bàsic, tant espanyol.. 10/10/2021 12:54 pm
    Que no se si dones mes pena o fàstic..
     Gonzalo 10/10/2021 7:21 pm
     Vosotros, laZisnaZis,lo tenéis todo: pena y asco. Mucho asco.
  Si enviem als fatxes i els carden a dins del volcà? 10/10/2021 12:56 pm
  Amb la bilis d’odi que supuran el gunçal, el luisnoemrento i el strange, segur que l’aturen!
   Gonzalo 10/10/2021 7:21 pm
   Mejor echamos a tu puta madre.

Nou comentari