Compte enrere d’un barri de La Palma a punt de ser engolit per la lava

Els veïns recuperen les seves pertinences més preuades abans de perdre casa seva

Els habitants del barri de Todoque, que pertany al municipi de La Palma de Los Llanos de Aridane, han pogut tornar aquest dimecres a partir de les 8:45 del matí a les seves cases per recollir les seves pertinences més preuades. Ho han fet acompanyats d’efectius de Protecció Civil, i han tingut poc temps per fer-ho. El motiu és que la lava està a punt d’arribar a aquesta localitat, i es preveu que acabi engolint els habitatges d’aquesta zona de la illa.

De fet, la lava ha acabat tallant ja la carretera general que va de Puerto Naos a Tadoque, l’últim barri de Los Llanos de Aridane, un dels municipis evacuats de La Palma. El Cabildo de ‘la isla bonita‘ va establir els següents punts de trobada: la benzinera Disa de La Laguna, el creuament a la costa de Tazacorte entre la Laguna i la carretera de la costa.

La lava baixa molt lentament encara per les muntanyes de La Palma. Encara que es preveia que aquest dimarts ja pogués arribar al mar, encara no ho ha fet. La lava va arribar a baixar a uns 700 metres per hora, per actualment només ho fa a uns 120 metres per hora. Es preveu que quan la lava arribi al mar es produeixin les imatges més preocupants, impactants i espectaculars d’aquest fenomen natural: degut al canvi de temperatura entre l’aigua i la lava, es produiran explosions, i segurament es generarà una gran columna de fum tòxic que caldrà evitar.

Uns 750 efectius de totes les administracions treballen encara sobre el terreny per protegir i ajudar la població davant l’erupció del volcà Cumbre Vieja. Hi ha 350 agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, a més de personal de la Direcció General de Trànsit i Protecció Civil. De moment, encara no hi ha hagut cap víctima mortal per culpa d’aquesta erupció.

Comentaris

    De Roquetes vinc 22/09/2021 2:54 pm
    Pobra gent. I aquell malparit a l'exili daurat. Així és Caspanya.

Nou comentari