L’aeroport de La Palma reprèn l’activitat

Finalitzen les tasques de neteja de cendra del volcà

L’aeroport de La Palma ha tornar a obrir aquest diumenge i ha recuperat l’operativitat, segons ha informat Aena aquest matí a través d’una piulada. El gestor aeroportuari ha indicat que que ja s’han acabat les tasques de neteja de cendra que hi havia a la infraestructura, i que ja s’hi pot operar “amb l’aprovació prèvia del pla de vol per part d’Enaire”. Ara bé, l’empresa estatal recomana als viatgers que, abans de dirigir-se a l’aeroport d’aquesta illa canària, consultin amb les aerolínies quin és l’estat del vol. Segons Aena, ara mateix “la prioritat és garantir la seguretat” de les persones. L’empresa ha assenyalat que a les acaballes d’aquest cap de setmana “tots els aeroports de les Illes Canàries estan operatius”.

Durant els últims dies, s’han dut a terme tasques de neteja de la cendra que prové del volcà Cumbre Vieja d’aquesta illa, que segueix en erupció des de fa una setmana. Les tasques de neteja s’han fet en col·Laboració amb les administracions i els organismes de l’illa. AENA els ha agraït la feina i la implicació. Enaire ha recordat que durant la jornada d’aquest dissabte van operar 874 vols amb origen i destí a l’arxipèlag canari, per la qual cosa ha ressaltat que en aquesta zona de l’Estat espanyol el trànsit aeri funciona amb normalitat.

Tasques de neteja de l’aeroport de La Palma | Europa Press
Tasques de neteja de l’aeroport de La Palma | Europa Press

Ja fa una setmana que el volcà Cumbre Vieja de La Palma expulsa lava. De fet, aquest dissabte es va trencar el con del volcà, cosa que ha generat que una enorme colada de lava es dirigeixi cap al mar. Els dubtes que planen sobre aquest fenomen natural, però, són enormes, i els científics tenen poques eines per calcular què pot passar en el futur. Fa uns dies assenyalaven que la lava arribaria al mar, però després la velocitat de la lava va disminuir i es va refredar, i van començar a descartar aquesta possibilitat. Ara, però, la lava sí que es dirigeix al mar, i sembla ser que hi arribarà.

Nou comentari