Els Bombers estabilitzen un incendi a Portbou que ha cremat 48 hectàrees

Les flames provenen de la Catalunya Nord i es dirigeixen cap al mar

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat sobre les 19.30 hores d’aquest dissabte un incendi que crema a Portbou (Alt Empordà) i que ha afectat unes 48 hectàrees, segons els càlculs dels Agents Rurals. La major part d’aquesta superfície, 37,5 hectàrees, són al municipi empordanès, mentre que la resta han cremat a Cervera de la Marenda (Rosselló). El foc ha començat a la zona fronterera entre l’Estat espanyol i França i se n’ha rebut l’avís a les 16.13 hores. Ara mateix, hi segueixen treballant 24 dotacions terrestres i un mitjà aeri dels Bombers i més de 30 camions i quatre avionetes dels Bombers dels Pirineus Orientals. També s’han mobilitzat cinc vehicles de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

L'incendi de Portbou vist des del Port de la Selva | ACN
L’incendi de Portbou vist des del Port de la Selva | ACN

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Portbou, Xavi Barranco, ha explicat que un dels problemes amb el que s’han trobat els Bombers és que els camions no poden girar, perquè la carretera és massa estreta. De fet, aquesta és una llarga reivindicació per part d’aquest municipi alt-empordanès. “O travessen el foc o no poden girar. Ho hem demanat moltes vegades i a veure si aprenen la lliçó amb el que ha passat avui. Amb aquesta carretera no es pot viure en un lloc de frontera en el segle XXI”, ha etzibat.

Barranco també ha alertat de “l’efecte contagi” dels incendis i ha advertit que aquest “s’assembla massa” al foc que es va declarar a la Jonquera el 2012 i que va afectar més de 10.000 hectàrees. El batlle ha explicat que la zona que s’està cremant “té un valor natural important”, però reconeix que la capacitat de regeneració és “alta”. “El més important és que no hi hagi afectacions personals o materials”, ha conclòs.

Nou comentari