Els equips d’emergència preveuen almenys dos dies de feina per controlar el foc al Cap de Creus

Es permetrà la mobilitat d'aquells qui vagin a treballar o surtin de la zona amb restriccions

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Joan Delort, ha explicat aquest dissabte que si els objectius dels Bombers són “exitosos”, l’objectiu és poder aconseguir que aquest migdia el foc freni l’avenç. Però això, en cap cas, voldrà dir aturar-lo. “De ben segur, en tenim per tot el dia d’avui, i a més, de demà”, ha dit Delort. El director general ha dit que, a priori, a curt termini –”en la propera hora”- no es preveuen més evacuacions. Però que tot dependrà, novament, de com es comporti l’incendi. “S’està treballant amb insistència per contenir la baixada del foc cap a la Santa Creu”, ha subratllat.

Delort també ha volgut deixar clar que només es permetrà la mobilitat d’aquells qui vagin a treballar o surtin de la zona amb restriccions. Pel que fa als veïns, la policia ho permetrà o no dependent de les circumstàncies. En qualsevol cas, el director general sí que ha subratllat que es barrarà el pas a tots aquells qui tinguin segones residències i no siguin veïns. “Demanem a la gent que no s’acosti”, ha insistit.

Ajuda a l’Estat i a França

El director general també ha explicat que s’ha demanat ajuda a l’Estat i a França per incorporar més avions Canadairs (coneguts com a ‘Foca’) per poder fer “descàrregues de gran capacitat”. Ahir ja se’n van incorporar dos a les tasques d’extinció, i ara es volen que siguin més. “Hem demanat al Ministeri que aporti els seus, i que també faci gestions amb França, perquè la cooperació permeti que també se n’enlairin des de Perpinyà”, ha explicat Delort. El director general, però, ha dit que en aquest cas, la “clau de volta” la té el Ministeri, que és qui ha de contactar amb l’Elisi. “Ho hem demanat i esperem que la resposta sigui efectiva”, ha conclòs.

Nou comentari