El Tribunal Superior confirma la condemna de nou anys a La Manada

Es tracta de la pena que ja havia estat imposada el passat mes d'abril per la Secció Segona de l'Audiència de Navarra

 

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha confirmat la condemna de nou anys de presó, per un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença, imposada l'abril passat per la Secció Segona de l'Audiència de Navarra als cinc membres de La Manada, pels fets que van tenir lloc durant els Sanfermines del 2016. La sentència pot ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem.

 

El ple de la Sala Civil i Penal del TSJN, integrat pels magistrats Joaquín Cristóbal Galve Sauras (president), Francisco Javier Fernández Urzainqui, Alfonso Otero Pedrouzo, Miguel Ángel Abárzuza Gil i José Antonio Álvarez Caperochipi (ponent), estima un dels motius dels recursos, en concret respecte de l'absolució dels inculpats del delicte contra la intimitat, per la gravació parcial dels fets. Així, el TSJN ordena a la Secció Segona de l'Audiència, que no va entrar a valorar aquest delicte, que una vegada sigui ferma la resolució dicti una sentència sobre el delicte contra la intimitat imputat.

 

Segons ha informat el TSJN, la sentència de la Sala Civil i Penal compta amb un vot particular formulat per dos dels cinc magistrats, Joaquín Galve i Miguel Ángel Abárzuza, que estimen que caldria condemnar els cinc processats per un delicte continuat d'agressió sexual, en apreciar l'existència d'intimidació, en les penes de 14 anys, 3 mesos i un dia.

 

A un dels cinc acusats, Antonio Manuel Guerrero, el consideren, a més, responsable d'un delicte de robatori amb intimidació, pel qual haurien d'imposar-li 2 anys més de presó en lloc dels 900 euros de multa fixats per l'Audiència, per un delicte lleu de furt, per prendre el mòbil a la denunciant.

 

Segons ha continuat assenyalant el TSJN, la Sala, per unanimitat, desestima la resta dels recursos plantejats pels acusats i, en essència, ratifica la decisió de l'Audiència Provincial de donar versemblança a la declaració de la denunciant, principal prova de càrrec.

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?