La jutgessa engarjola un home acusat de temptativa d’homicidi per maltractar un nadó

El menu, de 15 mesos, serà tutel·lat per la DGAIA

El jutjat d’instrucció 2 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha pres declaració avui a dues persones que els Mossos han detingut en relació aun pressumpte maltractament d’un nadó. La magistrada ha acordat, per al detingut, la presó provisional comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi en grau de temptativa. La mare del nadó, que també ha declarat en qualitat d’investigada, ho està per un delicte d’encobriment i no s’ha acordat cap modificació sobre la seva situació personal.

Segons han informat els Mossos, l’investigat és un veí de Lleida de 38 anys. La víctima és un nadó de quinze mesos de la seva parella. Cap a 5 hores de la matinada de dimarts, la policia va acudir a un pis del Centre Històric de la capital del Segrià després de rebre un avís per uns aldarulls. La parella que hi viu va negar haver-se discutit però els agents van observar al domicili un nadó que presentava lesions evidents.

El petit, juntament amb la mare, va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El personal sanitari va constatar que l’infant tenia diferents cops al cos i va activar el protocol per maltractament infantil. Posteriorment, el nadó va ser derivat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.Al migdia de dimarts, la policia va arrestar al domicili la parella de la mare com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i lesions. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha assumit la tutela del nadó, després que s’activés el protocol per maltractament infantil.

Nou comentari