Els Bombers van rescatar dimarts dos menors que havien caigut en un pou sec d’uns 8 metres de profunditat mentre jugaven a una finca de Valls (Alt Camp). L’ensurt pels familiars ha estat considerable. Els fets han transcendit aquest dimecres. Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 15.22 hores i immediatament es van mobilitzar set dotacions, incloent una del Grup d’Actuacions Especials que va ser transportada en helicòpter des de Sabadell. Després de comprovar que els menors estaven conscients i orientats, bombers i un metge van baixar per estar amb ells, fer-ne una primera valoració i preparar-los per al rescat. D’aquesta manera es va aconseguir que l’operació acabés amb èxit.

El pou tenia un diàmetre de tan sols 1 metre, així que l’extracció es va fer amb llitera vertical. Un dels menors va patir una fractura en una cama i l’altre contusions i dolor lumbar. Els efectius que es van haver de mobilitzar per organitzar el rescat van muntar un dispositiu en triangle, que permet fer extraccions en vertical amb molta seguretat. Prèviament van ser immobilitzats, per seguretat i perquè es queixaven de dolor d’esquena. L’operació de rescat va acabar a les 17.04 hores. Malgrat la necessitat d’enviar els dos menors en centres hospitalaris, sortosament tot ha acabat amb ensurt enorme.

L’incident, que ha pogut concloure’s amb un parell d’hores en què ha durat el rescat, ha conclòs amb danys limitats. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) els va atendre de seguida: un dels menors va patir una fractura en una de les cames i l’altre presentava contusions i dolor lumbar. El primer va ser evacuat en helicòpter medicalitzat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i, el segon, en ambulància medicalitzada al Joan XXIII de Tarragona. Tot apunta que els menors van caure al pou de forma accidental mentre jugaven. En l’operatiu de rescat van participar també els Mossos d’Esquadra.

Nou comentari