Dos morts per la mala combustió d’una estufa en una barraca a Montcada

Dues persones han mort aquest cap de setmana en una barraca de la llera del riu Besòs a Montcada i Reixac, segons ha informat la policia local. Els Mossos d’Esquadra han informat que estan investigant els fets, però les primeres informacions apunten que la causa de la mort seria la inhalació de monòxid de carboni per la mala combustió d’una estufa, segons han detallat els Bombers.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha alertat de la situació de vulnerabilitat que pateix molta gent que està vivint en infrahabitatges a les dues bandes del Besòs. Campos ha demanat ajuda a l’Estat i a la Generalitat per lluitar contra la pobresa i el barraquisme i ha reclamat inversions per transformar els barris més vulnerables.

Segons la policia local, els dos morts van ser trobats per un familiar. Cap dels dos estava empadronat al municipi ni estava en el radar dels serveis socials. Es calcula que hi ha unes 400 barraques a la zona on es va produir l’accident i l’ajuntament encara està treballant amb el Consorci del Besòs per censar tothom que hi viu.

Poliesportiu evacuat

Els Bombers han evacuat aquest cap de setmana el poliesportiu de Puigcerdà per una fuita de monòxid de carboni que ha deixat una vintena de persones intoxicades lleus, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un equip del SEM es va desplaçar fins al poliesportiu per atendre una persona que assegurava haver-se marejat i, en veure que presentava símptomes d’intoxicació per monòxid de carboni, van aviar els Bombers.

Amb l’ajuda de la policia local i dels Mossos d’Esquadra, van evacuar les 150 persones que seguien el partit. El SEM va traslladar 24 persones a l’hospital, 22 en estat lleu i dues en estat menys greu. Després de les primers investigacions, els Bombers van determinar que la fuita provenia de la màquina d’allisar el gel, que funciona amb butà. 

Nou comentari