El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detinguts tres homes per la mort d’un treballador sense contracte
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir, aquest passat 30 de novembre, tres homes d’entre 33 i 44 anys com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent i un delicte contra els drets dels treballadors per la mort d’un home que es va precipitar daltabaix del sostre d’una nau industrial a Sant Andreu de la Barca. Després de l’accident, que va tenir lloc el 18 de novembre, la policia va aconseguir identificar la víctima, de nacionalitat russa, tot i que els testimonis de l’accident no van col·laborar amb les autoritats i van negar tant que treballés per a l’empresa com que el coneguessin de res. Els responsables de l’empresa subcontractada per a la reparació del sostre, que té la seu a Esplugues de Llobregat, també van negar que tinguessin cap relació amb ella.

No va ser fins més tard que, durant la investigació, els Mossos van esbrinar que l’home mort treballava ocasionalment a diverses obres gràcies a un compatriota que li aconseguia feina, que en el moment dels fets era a la nau i que es trobava entre els qui va negar conèixer-lo. Així, els Mossos van concloure que l’home treballava sense contracte ni tampoc cap dels elements de seguretat que exigeixen les normes de prevenció de riscos laborals en cas de treballs en alçada, i van detenir tant l’intermediari com l’administrador únic i el soci de l’empresa. Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

 

El finat vivia en una habitació de lloguer a Barcelona que compartia amb un fill menor d’edat. Els investigadors van contactar amb la seva dona, que en el moment dels fets es trobava a Rússia, per comunicar-li l’accident del seu marit i també van gestionar la tutela temporal del menor d’edat localitzant una cosina del mort que se’n va fer càrrec fins que va poder reunir-se amb la seva mare a Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa