Detingut un camioner borratxo, contra direcció, sense roda i rebel

Només portava les llums de posició i es va negar a fer-se la prova d’alcoholèmia

Gairebé tot el codi penal de la circul·lació en un sol cas. Així es pot interpretar amb la detenció dels Mossos de Trànsit de Girona del passat 27 de desembre quan van haver d’arrestarun home de 30 anys, de nacionalitat romanesa i resident a Alcanar (Montsià), com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, originar un greu risc per la circulació, conduir sota els efectes de l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a les proves l’alcoholèmia. El xofer conduïa amb una mona a sobre, contra direcció, sense una roda, només amb llums de posició, amb el tacògraf passat i, a sobre, es va encarar amb els agents.

Segons ha explicat la policia, cap a les dues de la matinada, una patrulla va tenir coneixement que un camió amb semiremolc circulava en sentit contrari per l’autopista AP-7 a l’alçada de Borrassà pel punt quilomètric 42,5. Un agent que era a la comissaria va sortir per interceptar-lo i el va localitzar a l’alçada del punt quilomètric 31,5 mentre circulava en sentit contrari només amb les llums de posició del davant.

El conductor, en advertir la presència de la dotació policial, va fer una maniobra brusca i va abandonar l’autopista per la  sortida 4. Al peatge, una vegada que els agents havien immobilitzat el camió van demanar al conductor que baixés de la cabina. Però feina van tenir en negar-s’hi de manera alterada i agressiva.  

Els mossos van notar de seguida una forta olor a alcohol que provenia, tant de l’interior de la cabina com del conductor, símptomes evidents  que estava sota els efectes de begudes alcohòliques. En l’escorcoll del vehicle van localitzar ampolles de conyac, cerveses i altres begudes alcohòliques. El xofer també es va negar a fer la prova d’alcoholèmia.

Els mossos van constatar que el conductor havia circulat més hores de les permeses i que no havia respectat el descans obligatori. A més, van observar que al camió li faltava el pneumàtic de la roda posterior dreta i que només duia la llanta. El vehicle presentava ratllades a tot el lateral esquerre de la tractora i del semiremolc, danys que coincidien amb els que presentava la barrera de seguretat de protecció de l’autopista.  Per aquests fets, el conductor va quedar detingut i el dia 27 va passar  a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Nou comentari