Detingut a Bèlgica i empresonat a Catalunya. És el cas d’un dels presumptes autors del crim de Cabanelles, conegut per girar al voltant d’un cadàver que es va trobar al voral d’una carretera d’aquest municipi de l’Alt Empordà. El jutjat d’instrucció 7 de Figueres ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per un fugitiu d’aquest crim que, segons apunta la investigació i els testimonis, es tracta d’un dels dos autors materials de l’assassinat.

Sobre aquest home pesava una ordre europea de detenció i entrega dictada pel mateix jutjat que estava activa des d’aquest 13 de desembre, ja que havia fugit de la justícia. Dijous passat la policia el va localitzar a Anvers (Bèlgica), i ha estat aquest dimecres quan el detingut va passar a disposició judicial, a Figueres.

En la seva declaració davant del jutge, el detingut va donar una versió que se centraria en dir que ell i la víctima es van barallar, però que ell va actuar en defensa pròpia. Segons el detingut, la víctima va atacar-lo primer amb una navalla i ell llavors s’hauria intentat defensar.

Fa uns dies va haver un gran operatiu desplegat pels Mossos d’Esquadra després de gairebé deu mesos d’investigació. En aquest operatiu, es van detenir fins a cinc sospitosos per la seva presumpta vinculació amb el crim, ja que es creu que tots ells estaven presents a la festa que va tenir lloc en una casa de Vilafant propera al taller mecànic que regentava la víctima amb un soci i que la instrucció situa com l’escena del crim. Finalment, però, aquests detinguts van acabar sortint en llibertat després de passar a disposició judicial ara fa dues setmanes. Segons la investigació, cap d’aquestes persones era l’autor material de l’agressió mortal. El jutjat d’instrucció 7 va dictar ordres europees de detenció i entrega contra els dos presumptes assassins. A un d’ells, el van localitzar i arrestar el 23 de desembre a Anvers (Bèlgica) i aquest dimecres ha passat a disposició judicial. 

Comentaris

    Gonzalo Desembre 30, 2021 | 13:45
    No nos deis gatos por liebres laZinaZis, ya sabemos de sobras que las euroordenes no sirven en Bélgica.

Nou comentari