El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En llibertat amb càrrecs un monjo de Poblet denunciat per tocaments sexuals a una menor
  • CA

El monjo del monestir de Poblet acusat de tocaments sexuals a una menor ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar aquest dijous. Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Valls el van detenir aquest dimecres per uns fets que hauria comès el passat 15 d’agost. La comunitat ha apartat cautelarment l’home de tota activitat, ha ordenat l’obertura d’una investigació prèvia canònica i s’ha posat a disposició de les autoritats policials i judicials per aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n puguin derivar, segons ha informat a través d’un comunicat. L’abat de la comunitat, Octavi Vilà, ha informat personalment als membres de la comunitat d’aquest primer cas d’abusos que afecta el monestir.

El comunicat del monestir mostra “la solidaritat i recolzament” de la comunitat religiosa “particularment amb la família de la menor”. “Ens dol profundament aquesta situació i manifestem de manera contundent el compromís i la voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos a l’Església”, afegeix el text, que recalca que el monestir ha de ser “un lloc segur per la infància i la joventut”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La inquisició a agost 26, 2021 | 15:45
    La inquisició agost 26, 2021 | 15:45
    Això és el fruit de l'obsessió d'un turista alemany, que ha muntat una història falsa. Parlar d'un abús a plena llum del dia, en presència dels pares i d'altre gent no té cap credibilitat.
  2. Icona del comentari de: Enfonsant reputacions a agost 26, 2021 | 17:54
    Enfonsant reputacions agost 26, 2021 | 17:54
    Podríeu aclarir la cosa. La denúncia no la fa la família, que diu que no hi ha hagut cap abús perquè a més els pares eren davant i el monjo només feia pessigolles a la nena. La denúncia la posa un turista alemany que fa una foto malinterpretable. La notícia ben explicada aquí: https://www.vilaweb.cat/noticies/detingut-un-monjo-de-poblet-acusat-de-tocaments-sexuals-a-una-menor/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa